Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αudi με... σιδερόζαντες στην Γερμανία! - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

4.336 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2024)
Αudi με... σιδερόζαντες στην Γερμανία! - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

- Το Q4 e-tron έρχεται με σιδερένιες ζάντες 19 ιντσών στην Γερμανία
- Φοράει ταμπούρα στον πίσω άξονα
- Την ίδια λογική ακολουθεί η Audi και στα A1 και Α3
- Στην Ελλάδα και τα τρία μοντέλα έρχονται με ζάντες αλουμινίου στη βασική

Το Q4 e-tron έρχεται με σιδερένιες ζάντες 19 ιντσών στην Γερμανία

Η Audi πουλάει ακόμα σιδερόζαντες στη Γερμανία, με το περίεργο να είναι ότι αυτές φτάνουν μέχρι και τις 19 ίντσες στο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, το Q4 e-tron. Αυτή αποτελεί μια τουλάχιστον περίεργη επιλογή της μάρκας σε ένα αυτοκίνητο που ξεκινάει από κάτι παραπάνω των 45.600 ευρώ στην γερμανική αγορά.

Φοράει επίσης ταμπούρα στον πίσω άξονα

Μάλιστα το Q4 e-tron έρχεται και με ταμπούρα στον πίσω άξονα στον βασικό εξοπλισμό. Το ηλεκτρικό της Audi βασίζεται στο φρενάρισμα κατά 90% στα πίσω φρένα, με τους μπροστά δίσκους να «τακτοποιούν» το άλλο 10% το οποίο απέμεινε. Η λογική πίσω από αυτό το σύστημα, είναι ότι οι δίσκοι που βρίσκονται μπροστά δεν έχουν τόση μεγάλη φθορά αφού δεν χρησιμοποιούνται πολύ\ και ότι αν υπήρχαν δίσκοί πίσω, τότε αυτοί θα αντιμετώπιζαν σκουριά γιατί δεν θα χρησιμοποιούνταν πολύ.

Την ίδια λογική ακολουθεί η Audi και στα A1 και Q3

Το Q4 e-tron δεν είναι το μόνο μοντέλο, στο οποίο ακολουθεί η Audi αυτή τη λογική στην Γερμανία. Και τα Α1 και Q3, ακολουθούν την ίδια λογική με σιδερένιες ζάντες και τάσια, με το πρώτο να φοράει 15 ιντσών σιδερένιες ζάντες και τάσια και το δεύτερο 16άρες.

Στην Ελλάδα και τα τρία μοντέλα έρχονται με ζάντες αλουμινίου στη βασική

Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν στην Ελλάδα, αφού και τα τρία αμάξια προσφέρονται από την βασική τους έκδοση με ζάντες αλουμινίου. Ακόμη και το φθηνότερο Α1 Sportback, το οποίο ξεκινάει από 22.949 ευρώ, διατίθεται στη βασική του έκδοση με 16 ιντσών ζάντα αλουμινίου, ενώ και τα Q2 και Q4 e-tron έρχονται στη βασική τους έκδοση με 17αρες και 19αρες ζάντες αλουμινίου αντίστοιχα.

Autotriti.gr
CADDY NEW EDITION