Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Audi σκέφτεται το πρόωρο τέλος του ηλεκτρικού Q8 e-tron

 Σχολιάστε 
2.986 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2024)
Η Audi σκέφτεται το πρόωρο τέλος του ηλεκτρικού Q8 e-tron
2 Φωτογραφίες »

- Μετράει αντίστροφά το Q8 e-tron.
- Όσοι θέλουν premium ηλεκτρικό SUV της Audi προτιμούν το Q6 e-tron.
- Η μάρκα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το εργοστάσιο στις Βρυξέλλες.
- Δεν έχουν παρθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις λέει ο επικεφαλής της Audi.

Μετράει αντίστροφά το Q8 e-tron

Το Audi e-tron, το οποίο κατά την ανανέωση που δέχτηκε μετονομάστηκε σε Q8 e-tron, είναι το αυτοκίνητο το οποίο έβαλε επί της ουσίας τη μάρκα στην ηλεκτρική εποχή. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το χωρίς ρύπους SUV οδεύει προς το τέλος του, καθώς η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το πρόωρο τέλος της παραγωγής του.

Όσοι θέλουν premium ηλεκτρικό SUV της Audi προτιμούν το Q6 e-tron

Η Audi εξήγησε τις αιτίες που την έχουν κάνει να σκέφτεται την συγκεκριμένη προοπτική. Αρχικά σημείωσε πως η βασική αιτία είναι η παγκόσμια μείωση των παραγγελιών για ηλεκτρικά πολυτελή αυτοκίνητα. Η Audi συνέχισε λέγοντας ότι το Q8 e-tron και το Q8 Sportback e-tron επηρεάζονται επίσης και από την παρουσία νεότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην γκάμα της, όπως το Q6 e-tron. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι φθηνότερο, πιο μοντέρνο και προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από το Q8 e-tron.

Η μάρκα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το εργοστάσιο στις Βρυξέλλες

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Audi αφορά και το εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο. Η μάρκα ανέφερε πως το κόστος εφοδιασμού είναι μεγάλο, κάτι στο οποίο συνηγορεί και η τοποθεσία που βρίσκεται το εργοστάσιο, όντας κοντά στο κέντρο της πόλης. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Audi Brussels ενημέρωσε το εταιρικό συμβούλιο για την πρόθεσή του να προβεί σε αναδιάρθρωση του χώρου. Σε αυτή τη διαδικασία, η διαχείριση του εργοστασίου αναζητά και συζητά λύσεις μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους και βασιζόμενη στη βελγική νομοθεσία. Αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει παύση των εργασιών εάν δεν βρεθεί εναλλακτική λύση.

Δεν έχουν παρθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις λέει ο επικεφαλής της Audi

Παρόλο που ακούγεται ότι η εταιρεία αποφάσισε να «σκοτώσει» το Q8 e-tron και να κλείσει το εργοστάσιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Brussels, Volker Germann, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ανακοίνωση… δεν σημαίνει ότι έχει ληφθεί απόφαση». Πλέον μένει να φανεί ποια θα είναι η οριστική κατάληξη.

Mercedes
OPEL