Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H ηλεκτρική Jaguar XK120.

H Rolls-Royce Phantom του 1961.

Η Lunaz ηλέκτρισε το παρελθόν

1.474 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

Μία αμιγώς ηλεκτρική Jaguar XK120 του 1953 και μία επίσης αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Phantom του 1961 παρουσίασε η βρετανική εταιρεία Lunaz!

Η Lunaz που ειδικεύεται στον τομέα της μηχανικής προχώρησε στη συγκεκριμένη εργασία θέλοντας να συνδυάσει το κλασικό σχέδιο των δύο μοντέλων με το σύγχρονο κόσμο των αυτοκινήτων που χαρακτηρίζεται από την ηλεκτροκίνηση και τα χωρίς ρύπους αυτοκίνητα.
 
Αμφότερες οι μετατροπές ξεκινούν με την απογύμνωση των δύο μοντέλων και στη συνέχεια την κατασκευή τους σχεδόν από την αρχή. Η εταιρεία αναφέρει πως για τις εργασίες του αμαξώματος, που παραμένει σχεδιαστικά αμετάβλητο, χρησιμοποιούνται παραδοσιακές τεχνικές, ενώ οι βάσεις των αυτοκινήτων είναι εκ νέου σχεδιασμένες για να φιλοξενήσουν το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.  Από κει και πέρα υπάρχουν και οι αναβαθμίσεις, όπως νέα αμορτισέρ, ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και αναβαθμισμένα φρένα.
 
Η εξωτερική όψη και των δύο οχημάτων εκσυγχρονίζεται με μια σειρά από νέες προσθήκες που περιλαμβάνουν τους LED προβολείς, ενώ φυσικά σε σχέση με το παρελθόν στο χώρο πλήρωσης καυσίμου βρίσκεται πλέον το κατάλληλo βύσμα (Type 2 AC) για τη φόρτιση της μπαταρίας.
 
Το εσωτερικό έρχεται και αυτό αναβαθμισμένο με σύγχρονες ανέσεις, όπως ένα WiFi hotspot, σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού και μια οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με δορυφορική πλοήγηση. Παράλληλα στον πίνακα οργάνων έχουν προβλεφθεί να βρίσκονται οι ενδείξεις που ενημερώνουν αναφορικά με την φόρτιση της μπαταρίας.
 
Σε ότι αφορά την ισχύ η Jaguar XK120 που τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μία μπαταρία 80kWh, έχει την ισχύ 375 ίππων και 700 Nm ροπής, ενώ σε ότι αφορά την Rolls-Royce Phantom V του 1961 δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο έχει γίνει ήδη γνωστό πως θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 120kWh.
 
Τα δύο μοντέλα βρίσκονται ακόμα στα τελικά στάδια της εξέλιξής τους και θα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές από τον Νοέμβριο.

Mercedes
VW