2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια προέρχονται από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Η «ταυτότητα» του ανανεωμένου Hyundai i30 N

3.682 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2020)

Ακολουθώντας την ανανέωση που έλαβε το i30, η Hyundai σε λίγο καιρό αναμένεται να αποκαλύψει το επίσης ανανεωμένο i30 N. Στο πλαίσιο αυτό δύο νέα σχέδια ανεξάρτητου σχεδιαστή έρχονται για να αναδείξουν τις αλλαγές που θα δεχτεί η καυτή έκδοση του κορεατικού μικρομεσαίου.


Ξεκινώντας από το εμπρόσθιο μέρος το facelift i30 N θα ενσωματώνει επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με ευρύτερη γρίλια και νέες εισόδους αέρα. Καινούργιοι θα είναι οι προβολείς όπως και η υπογραφή των LED φώτων ημέρας. Στο πίσω μέρος ελαφρώς επανασχεδιασμένος θα είναι ο προφυλακτήρας που θα φιλοξενεί τον αεροδυναμικό διαχύτη αλλά και τις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Όπως θα συμβεί στον πρόβολο, έτσι και τα LED φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος θα είναι ενημερωμένα, ενώ νέα σχέδια θα υπάρχουν και στους τροχούς.
 
 Στο εσωτερικό, το νέο hot hatch θα επωφεληθεί από τη μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,25 ιντσών που θα αποτελεί την κορωνίδα του ενημερωμένου συστήματος ψυχαγωγίας, ενώ ο πίνακας οργάνων θα προβάλεται σε οθόνη 7 ιντσών. Παρούσα θα είναι και μία νέα θήκη με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των smartphone. Το τιμόνι θα ενσωματώνει διάφορα μπουτόν, τα πεντάλ θα είναι αλουμινένια, ενώ νέα ποιητικότερα υλικά θα προσφερθούν για την επένδυση του ταμπλό και των σπορ Ν καθισμάτων.
 
Τα συστήματα ασφαλείας που ήδη υπάρχουν θα διατηρηθούν, ενώ αναμένεται να προστεθούν τα Lane Follow Assist (LFA), το Rear Collision-menghindariance Assist (RCA) και το Leading Vehicle Departure Alert (LVDA). Το πρώτο διατηρεί το μοντέλο στη μέση της λωρίδας, το δεύτερο φρενάρει αυτόματα όποτε χρειαστεί για να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση κατά την όπισθεν και το τρίτο προειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα ξεκινήσει.
 
Ο 2,0 λίτρων Turbo-GDi κινητήρας θα παραμείνει κάτω από το καπό προσφέροντας 275 ίππους αι 353 Nm ροπής. Ωστόσο όπως σας έχουμε ενημερώσει ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων θα προσφερθεί. Ο λόγος για το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων που δημιούργησε η Hyundai.
 
Το ανανεωμένο Hyundai i30 N αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020.

Mercedes
OPEL