Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε το C-X75.

Ηλεκτρικό hypercar από την Jaguar

2.244 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2018)

Στα πλάνα των ανθρώπων της Jaguar βρίσκεται η κατασκευή ενός ηλεκτρικού hypercar, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε από τους ανθρώπους της βρετανικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στα διεθνή μέσα ο μηχανικός της I-Pace, Dave Shaw, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο είναι μέσα στα πλάνα της εταιρείας, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της μάρκας.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αυτό μπορεί να συμβεί, καθώς στη βρετανική μάρκας υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ενός ηλεκτροκινητήρα που να προσφέρει μεγάλο αριθμό ισχύος, κάτι που υποστήριξε πρόσφατα με δηλώσεις του και ο προϊστάμενος σχεδιασμού προϊόντων, Hanno Kirner, ο οποίος μιλώντας για την Jaguar I-Pace SVR, είπε μεταξύ άλλων: «Ναι μπορούμε να κάνουμε την SVR I-Pace να πιάνει από στάση τα 96χλμ./ώρα σε 1.8 δευτερόλεπτα».
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του Shaw για ένα μελλοντικό hypercar, έκαναν τις φήμες να οργιάσουν, αναφέροντας πως το νέο μοντέλο θα μπορούσε να έρθει αντί του πρωτότυπου του C-X75, το οποίο αν και έφτασε πολύ κοντά στην παραγωγή τελευταία στιγμή ακυρώθηκε.
 
Το C-X75 ήταν ένα υβριδικό αυτοκίνητο, που συνδύαζε ένα βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και ένα ζευγάρι ηλεκτρικών μοτέρ, που έδιναν επιπλέον ισχύ σε κάθε άξονα, συνδυασμός που είχε την δυνατότητα να προσφέρει στο αυτοκίνητο 500 ίππους κάνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Toyota
Citroen