Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hλεκτρικό το επόμενο Dodge Challenger

4.338 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2019)

Πόσο πιθανό είναι να είναι ηλεκτρικά τα επόμενα muscle cars; Διαβάστε τι μαθαίνουμε;

Tην σιγουριά του πως το επόμενο Challenger θα έχει στο κινητήριο σύνολό του κάποια μορφή ηλεκτρισμού εξέφρασε ο Mike Manley, διευθύνων σύμβουλος της Fiat-Chrysler.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το αφεντικό του FCA Group δήλωσε πως τα μεγάλα V8 υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ δεν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Ο ίδιος είπε: «Noμίζω ότι ο ηλεκτρισμός θα είναι σίγουρα μέρος των αμερικανικών muscle αυτοκινήτων στο μέλλον. Αντίθετα, στο μέλλον δεν θα υπάρχουν V8 μοτέρ με υπερτροφοδότη και απόδοση 700 άλογα. Η αλήθεια είναι ότι οι πλατφόρμες και η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε δεν εξελίσσεται άλλο. Οι νέες τεχνολογίες θ μειώσουν το βάρος και θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης νέων μηχανικών συνόλων, με τον ηλεκτρισμό να παίζει σημαίνοντα ρόλο».
 
Οι διαρροές κάνουν λόγο πως η Fiat-Chrysler σκέφτεται ήδη να κατασκευάσει έναν twin-turbo V6 κινητήρα για να αντικαταστήσει τον V8 Hemi των 5,7 λίτρων και να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα muscle μοντέλα του ομίλου σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Πληροφορίες για το πότε θα έρθει ο διάδοχος του Challenger δεν έγιναν γνωστές. Αλλωστε το μοντέλο συνεχίζει να σημειώνει καλές πωλήσεις και είναι αυτή την στιγμή το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία του στις ΗΠΑ πίσω από την Mustang.
 

Hyundai
Ford