Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hyundai Kona Electric: Έχει μικρό κόστος leasing στην 4ετία και μεγάλη μπαταρία

 Σχολιάστε 
1.493 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2024)
Hyundai Kona Electric: Έχει μικρό κόστος leasing στην 4ετία και μεγάλη μπαταρία
2 Φωτογραφίες »

- Σε βάθος 4ετίας θα δώσεις για leasing το 67% του ποσού που θα έδινες να το αγοράσεις, 88% είναι ο μέσος όρος
- Το Νο.1 οικογενειακό SUV σε κατανάλωση, δίνεις 400 ευρώ το χρόνο θα δώσεις για τις μετακινήσεις
- Κάνει το Αθήνα-Λάρισα με μια φόρτιση (έχει αυτονομία 350 χλμ. στο ταξίδι)
- To οικογενειακό ηλεκτρικό SUV με το μεγαλύτερο χώρο για το κεφάλι, χωράει επιβάτες μέχρι και 1,90 μ. ύψος

Σε βάθος 4ετίας θα δώσεις για leasing το 67% του ποσού που θα έδινες να το αγοράσεις, 88% είναι ο μέσος όρος

To νέας γενιάς Hyundai Kona διατίθεται στην Ελλάδα σε εκδόσεις βενζίνης με ήπια υβριδική τεχνολογία, σε έκδοση full hybrid και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη επιλογή. Μπορεί οι πιο εμπορικές εκδόσεις να είναι οι πρώτες δύο, ωστόσο το Kona Electric δεν βρίσκεται απλά εκεί για να συμπληρώσει την γκάμα του οικογενειακού SUV των Κορεατών, αφού στην δοκιμή μας αποδείχθηκε πως είναι ευρύχωρο και πολύ οικονομικό στις μετακινήσεις. Εκτός τα παραπάνω ατού, το Hyundai Kona προσφέρεται σε leasing με μικρό κόστος στην διάρκεια της 4ετίας. 

Στο AutoΤρίτη έχουμε συγκεντρώσει όλες τις τιμές leasing από τις μεγαλύτερες εταιρείες και έπειτα υπολογίσει το συνολικό κόστος leasing στην 4ετία κάθε προσφοράς (σ.σ. δηλαδή τα χρήματα που θα ξοδέψουμε σε προκαταβολή, δόσεις και ΦΠΑ, αφού το ΦΠΑ του leasing δεν συμψηφίζεται). Στην συνέχεια, υπολογίσαμε το «Επί % Λιανικής», δηλαδή πόσα χρήματα θα χρειαστεί να δώσει κανείς για leasing σε σχέση με τη λιανική τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, ώστε να δούμε τι συμφέρει περισσότερο τελικά. 

Συνολικά, η έρευνά μας περιλαμβάνει πάνω από 500 προσφορές, από τις οποίες, οι 65 αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα οποία εκπίπτει το 150% του μηνιαίου μισθώματος στις δαπάνες (δηλαδή, εάν ένα αυτοκίνητο έχει μίσθωμα 1.000 ευρώ περνάει στα έξοδα 1.500 ευρώ) και δεν πληρώνουν εταιρικό φόρο χρήσης (εάν η λιανική τους τιμή Προ Φόρων είναι μικρότερη των 40.000 ευρώ). Πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Kona Electric, το οποίο για να το αποκτήσεις με Leasing πρέπει να δώσεις 25.555 ευρώ στην 4ετία στην Avis, ποσό που αντιστοιχεί στο 67% της λιανικής τιμής του, όταν ο μέσος όρος στην αγορά είναι 88%.

Το Νο.1 οικογενειακό SUV σε κατανάλωση, δίνεις 400 ευρώ το χρόνο θα δώσεις για τις μετακινήσεις

Τα λίγα έξοδα για μετακινήσεις είναι ένα πλεονέκτημα που απολαμβάνουν όσοι είναι κάτοχοι ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το Kona Electric ωστόσο πηγαίνει την οικονομία σε άλλο επίπεδο, αφού, όπως διαπιστώσαμε στην δοκιμή του, είναι το οικογενειακό SUV με την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας τόσο μέσα στην πόλη όσο και στο ταξίδι. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 20.000 χιλιόμετρα (ο μέσος όρος χιλιομέτρων που κάνει ένας οδηγός κάθε χρόνο), ο ιδιοκτήτης του θα χρειαστεί να δώσει μόνο 400 ευρώ, αρκεί να φορτίζει σπίτι ή στην δουλειά του.


Hyundai Kona Electric: Έχει μικρό κόστος leasing στην 4ετία και μεγάλη μπαταρία.
2 Φωτογραφίες »

Hyundai Kona Electric: Έχει μικρό κόστος leasing στην 4ετία και μεγάλη μπαταρία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Peugeot - Toyota
MAXUS EDELIVER 5