Ιδιοκτήτης μήνυσε την Ferrari για επικίνδυνο ελάττωμα στα φρένα

3.177 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2024)
Ιδιοκτήτης μήνυσε την Ferrari για επικίνδυνο ελάττωμα στα φρένα

- Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η Ferrari του παρουσίαζε απώλεια πέδησης από την πρώτη μέρα αγοράς
- Αντιπρόσωπος της Ferrari του είπε πως αυτό ήταν φυσιολογικό
- Παρά τις ανακλήσεις οχημάτων, το πρόβλημα δεν επιδιορθώθηκε ποτέ
- Κατηγορούμενη και η Robert Bosch ως κατασκευαστής των ελαττωματικών εξαρτημάτων

Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η Ferrari του παρουσίαζε απώλεια πέδησης από την πρώτη μέρα αγοράς

Κατατέθηκε αγωγή κατά της Ferrari, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι δεν επιδιόρθωσε ένα επικίνδυνο ελάττωμα ασφαλείας στα φρένα ορισμένων σπορ μοντέλων της. Πιο συγκεκριμένα, ο Iliya Nechev, κάτοικος της Καλιφόρνια, ισχυρίζεται ότι η Ferrari 458 Italia του 2010, την οποία αγόρασε το 2020, είχε προβλήματα με τα φρένα και παρουσίαζε μερική ή ολική απώλεια της ικανότητας πέδησης ήδη από την πρώτη ημέρα αγοράς.

Αντιπρόσωπος της Ferrari του είπε πως αυτό ήταν φυσιολογικό

Η αγωγή περιγράφει ένα περιστατικό όπου ο Nechev οδηγούσε στην κατηφόρα με ταχύτητα περίπου 84 χλμ/ώρα και ενώ ετοιμαζόταν να κάνει μια στροφή 90 μοιρών, πάτησε τα φρένα του αλλά το αυτοκίνητο δεν επιβράδυνε. Σύμφωνα με τον ίδιο το πεντάλ του φρένου ήταν σκληρό, και παρά την αλλαγή ταχύτητας προς τα κάτω, δεν υπήρχε πίεση στα φρένα. Όταν ο Nechev το ανέφερε αυτό στον αντιπρόσωπο της Ferrari, υποστήριξε ότι του είπαν πως αυτό ήταν "φυσιολογικό".

Παρά τις ανακλήσεις οχημάτων, το πρόβλημα δεν επιδιορθώθηκε ποτέ

Η Ferrari Βόρειας Αμερικής εντόπισε ένα πρόβλημα διαρροής υγρού φρένων που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα πέδησης και ξεκίνησε ανάκληση οχημάτων το 2021, ενώ μια διευρυμένη ανάκληση ξεκίνησε και το 2022 όπου η Ferrari στόχευσε οχήματα στη Γερμανία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, σημειώνεται ότι παρά τις πολλαπλές ανακλήσεις το πρόβλημα δεν επιδιορθώθηκε ποτέ, αφήνοντας εκατοντάδες οδηγούς της Ferrari εκτεθειμένους σε μη ασφαλή οχήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία συνέχισε να πουλά χιλιάδες αυτοκίνητα που είχαν αυτό το απειλητικό για τη ζωή ελάττωμα.

Κατηγορούμενη και η Robert Bosch ως κατασκευαστής των ελαττωματικών εξαρτημάτων

Επιπλέον, η Ferrari κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε τους πελάτες της για την πλήρη έκταση του ελαττώματος των φρένων, το οποίο, σύμφωνα με τον Nechev, μπορούσε να διορθωθεί μόνο με την αντικατάσταση του κύριου κυλίνδρου. Παράλληλα, η Robert Bosch, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία είναι ο κατασκευαστής των ελαττωματικών εξαρτημάτων, κατονομάζεται επίσης ως κατηγορούμενη. Η υπόθεση είναι η «Nechev κατά Ferrari North America Inc.» (24-cv-00516).

Mercedes
KIA