Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ένα νέο επίτευγμα πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Jaguar, η οποία μέσω της XE 300 Sport έκανε δικό της ένα ρεκόρ από μία ξεχασμένη πίστα.

Κατέρριψε ξεχασμένο ρεκόρ η Jaguar (+vid)

1.891 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2018)

Ένα νέο επίτευγμα πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Jaguar, η οποία μέσω της XE 300 Sport έκανε δικό της ένα ρεκόρ από μία ξεχασμένη πίστα.

Η XE πέρασε με τον καλύτερο χρόνο από την αυθεντική διαδρομή του Circuit de Charade, η οποία εκτείνεται στα 8.055 χιλιόμετρα και είχε φιλοξενήσει το Grand Prix Γαλλίας πέντε φορές μεταξύ 1965-1988. Αν και σήμερα η πίστα έχει μικρύνει και ένα κομμάτι της αποτελεί μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής, οι άνθρωποι της μάρκας συνεργάστηκαν με αυτούς των τοπικών αρχών και αφού επανασύνδεσαν την ιστορική αυτή διαδρομή στη συνέχεια κατέρριψαν το ρεκόρ.
 
Το βρετανικό αυτοκίνητο χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την διαδρομή στο Clermont Ferrand, ενώ σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μάρκα η μέση ταχύτητα της XE 300 Sport ανήρθε στα 116 χλμ./ώρα.
 
Υπεύθυνος για αυτό το ρεκόρ είναι ο Vincent Radermecker ο οποίος αμέσως μετά το νέο του επίτευγμα τόνισε: «Μετά το ρεκόρ στο Nürburgring με την XE SV Project 8 και αυτή η διαδρομή ήταν πολύ απαιτητική. Γι αυτό και έχει ονομαστεί το γαλλικό Nürburgring. Είναι ένα προνόμιο που είχα να οδηγώ σε αυτή τη πίστα με τη XE 300 Sport».
Τέλος και πριν δείτε το βίντεο αξίζει να σημειωθεί πως η XE 300 Sport τροφοδοτείται από κινητήρα 2.0-λίτρων που βγάζει 296 ίππους και μπορεί να φτάσει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 5.4 δευτερόλεπτα.
 

Mercedes
OPEL