Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Jaguar και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

«Κόπηκε» η ηλεκτρική Jaguar J-Pace

1.755 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2021)

Η Jaguar είχε στο πλάνο της την κατασκευή της J-Pace, προκειμένου να φέρει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV στις αγορές, ωστόσο όπως έγινε γνωστό κάτι τέτοιο έπαψε να ισχύει.


Μέχρι και τα τέλη του 2020 η Jaguar είχε σε εξέλιξη ένα νέο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα λάμβανε την ονομασία J-Pace και προορίζονταν από τους ανθρώπους της βρετανικής μάρκας να για να μπει απέναντι από το Tesla Model X. Μάλιστα το γεγονός πως η Jaguar θα μετατραπεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μελλοντικά, φαίνονταν να ευνοούσε την κατασκευή της J-Pace, αλλά όπως προαναφέραμε κάτι τέτοιο δε θα συμβεί αφού το μοντέλο κόπηκε.
 
Τόσο η XJ - που βρισκόταν στα τελικά στάδια της ανάπτυξής της και ακυρώθηκε - όσο και η J-Pace βασίζονταν στην πλατφόρμα MLL Modular Longitudinal Architecture της JLR που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά οχήματα. Ωστόσο, αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί τώρα από μοντέλα της Land Rover με αποτέλεσμα τα μοντέλα της Jaguar που θα βασίζονταν σε αυτή να κοπούν.
 
Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore, τα μελλοντικά SUV της Land Rover θα διαφέρουν αρκετά από τα μοντέλα της Jaguar που θα έχουν περισσότερο τη μορφή crossover και θα βασιστούν σε μία αποκλειστική πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ως εκ τούτου φαίνεται πως η διοίκηση της Jaguar προτείνει να αποστασιοποιηθεί σημαντικά από την «αδερφή» Land Rover και αυτή η εξέλιξη έβγαλε εκτός πλάνου την J-Pace που αναμένονταν τα επόμενα χρόνια.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως η Land Rover από τη μεριά της σκοπεύει να παρουσιάσει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Range Rover πέμπτης γενιάς, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Mercedes
VW