Ξεκινάνε σύντομα τα ράλι ιδιωτών της Land Rover για το Defender
2 Φωτογραφίες »

Ξεκινάνε σύντομα τα ράλι ιδιωτών της Land Rover για το Defender

1.632 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2024)

- Στις 2 Μαρτίου αρχίζουν τα ράλι στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Με ειδική έκδοση του Defender για ράλι
- Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έτος της διοργάνωσης
- Αγώνας θα διεξαχθεί και στα Βαλκάνια τον Σεπτέμβρη

Στις 2 Μαρτίου αρχίζουν τα ράλι στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Land Rover αποκάλυψε την ράλι έκδοση του Defender για το 2024 μαζί με τους οδηγούς που θα τρέξουν στους επερχόμενους αγώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο που ξεκινάνε 2 Μαρτίου. Η φετινή χρονιά του Defender Rally αναμένεται να είναι και η πιο ανταγωνιστική στην ιστορία του, με 16 ζευγάρια οδηγών-συνοδηγών που θα τρέξουν σε κάθε αγώνα.

Με ειδική έκδοση του Defender για ράλι

Η έκδοση ράλι του Defender μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με το μοντέλο δρόμου. Έχει προφανώς λάβει τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην καμπίνα για την ασφάλεια των οδηγών, όπως αγωνιστικά καθίσματα, roll cage και σύστημα πυρόσβεσης. Η ράλι έκδοση έχει τον ίδιο βενζινοκινητήρα 300 αλόγων που έχει και το μοντέλο του δρόμου, με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και τετρακίνηση. Τις περαιτέρω μηχανικές βελτιώσεις, όπως το λογισμικό ECU και ότι άλλο απαραίτητο για να ετοιμαστεί το νέο Defender για τους αγώνες έχει αναλάβει να υλοποιήσει η ομάδα Bowler.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έτος της διοργάνωσης

Το τρίτο ετήσιο Defender Rally Series περιλαμβάνει επτά γύρους και ξεκινά στο Walters Arena της Ουαλίας (2-3 Μαρτίου). Κάθε γύρος έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει τους οδηγούς, ωθώντας τους να αναπτύξουν τις ικανότητες τους σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πλαίσιο - είτε είναι καινούργιοι στους αγώνες ράλι, είτε βετεράνοι.

Αγώνας θα διεξαχθεί και στα Βαλκάνια τον Σεπτέμβρη

Όσοι οδηγοί συμμετάσχουν στο Defender Rally Series στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν αργότερα την δυνατότητα να αγωνιστούν και σε διαδρομές και αγώνες παγκοσμίως. Το Defender Rally Series European Baja Championship θα έχει τέσσερις αγώνες, ξεκινώντας από την Ουαλία, πηγαίνοντας μετά στην Γαλλία, την Ισπανία και καταλήγοντας στην Ισλανδία. Στην γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, θα διοργανωθεί ιδιαίτερη διαδρομή 500χλμ. τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Mercedes
moto