Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mercedes: Ανοιχτός για όλους ο πρώτος σταθμός φόρτισης στην Ευρώπη
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes: Ανοιχτός για όλους ο πρώτος σταθμός φόρτισης στην Ευρώπη

2.268 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2023)

- Ο τέταρτος σταθμός από τους 2.000 που θα κατασκευαστούν έως το 2030.
- Για όλα τα ηλεκτρικά με ισχύ φόρτισης 300 kW.
- Υπάρχει και χώρος για ξεκούραση των οδηγών.
- Ετοιμάζει πολλούς περισσότερους σταθμούς μέσα στο 2024.

Ο τέταρτος σταθμός από τους 2.000 που θα κατασκευαστούν έως το 2030

Η Mercedes άνοιξε τον πρώτο δικό της σταθμό φόρτισης στη Γερμανία. Ο νέος σταθμός βρίσκεται στην πόλη Mannheim και είναι ο τέταρτος από τους χιλιάδες που έχει προγραμματίσει να ετοιμάσει η γερμανική luxury μάρκα σε όλο τον κόσμο. Έως και 300 kW η ισχύς των φορτιστών στο σταθμό τηςMercedes.

Η Mercedes λέει πως μέχρι το τέλος του 2024, θα έχει πάνω από 2.000 γρήγορους φορτιστές και μέχρι το τέλος της δεκαετίας ελπίζει να έχει 10.000 σημεία φόρτισης σε 2.000 ηλεκτρικούς σταθμούς παγκοσμίως.

Για όλα τα ηλεκτρικά με ισχύ φόρτισης 300 kW

Ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη, αλλά και τη Γερμανία είναι αυτός στο Mannheim και συγκεκριμένα, βρίσκεται στην περιοχή Rhine-Main-Neckar. Είναι ανοιχτός σε όλους τους οδηγούς, ανεξάρτητα από τη μάρκα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που οδηγούν, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών Mercedes απολαμβάνουν φθηνότερες χρεώσεις και δωρεάν χρέωση για τους πρώτους μήνες. Ο σταθμός αυτός διαθέτει έξι σημεία φόρτισης, με τον κάθε φορτιστή να είναι ικανός να αποδώσει ισχύ 300 kW.

Υπάρχει και χώρος για ξεκούραση των οδηγών

Από κει και πέρα, ο σταθμός φόρτισης έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξυπηρετεί όλα τα σχήματα ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ηλεκτρικών βαν όπως το Mercedes eSprinter. Ανεξάρτητα από το όχημα, οι οδηγοί έχουν επίσης την ευκαιρία να βγουν από το αυτοκίνητό τους και να ξεκουραστούν σε ένα ειδικό στέκι της Mercedes που βρίσκεται κοντά.

Ετοιμάζει πολλούς περισσότερους σταθμούς μέσα στο 2024

Με την έλευση της νέας χρονιάς, η Mercedes θα ανοίξει περισσότερους ευρωπαϊκούς σταθμούς φόρτισης στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, καθένας από τους οποίους αναπτύχθηκε από τον ενεργειακό συνεργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας, E.ON. Όμως οι φιλοδοξίες της εκτείνονται και σε άλλες ηπείρους. Οι σταθμοί φόρτισης στην Ατλάντα των ΗΠΑ και στο Chengdu και στο Foshan στην Κίνα είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ από το 2024 τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Κίνα θα ανοίξουν και άλλοι.

Autotriti.gr
VW