Με μία ειδική έκδοση της F-Type γιορτάζει την επέτειο των 70 ετών η Jaguar.

Η νέα ειδική έκδοση θα προσφερθεί τόσο σε κουπέ όσο και σε κάμπριο.

Στα προσκέφαλα απεικονίζεται ραμμένη μία καρό σημαία.

Νέα Jaguar F-Type Checkered Flag

14.156 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2018)

Με μία ειδική έκδοση της F-Type γιορτάζει την επέτειο των 70 ετών η Jaguar, η οποία παρουσίασε επίσημα την Jaguar F-Type Checkered Flag.

Η νέα ειδική έκδοση θα προσφερθεί τόσο σε κουπέ όσο και σε κάμπριο, με τη βασική της διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της F-Type να βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος, όπου έχει λάβει κάποια νέα διακοσμητικά στοιχεία.
 
Υπάρχουν τρία εξωτερικά χρώματα: Κόκκινο (Caldera Red), Λευκό (Fuji White) και Γκρι (Carpathian Grey), ενώ το κουπέ διαθέτει επίσης οροφή βαμμένη σε μαύρο χρώμα. Από κει και πέρα η Checkered Flag εξοπλίζεται με αποκλειστικές μαύρες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών που συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενώ οι αλλαγές ολοκληρώνονται με νέα σπορ μαρσπιέ.
Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι καλυμμένα με δέρμα Windsor και διακοσμούνται με διαφορετικής απόχρωσης ραφές είτε κόκκινου είτε γκρι χρώματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα προσκέφαλα απεικονίζεται ραμμένη μία καρό σημαία, δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο το όνομα της έκδοσης (Checkered Flag).
 
Τέλος σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα το μοντέλο διατίθεται με τρεις επιλογές και συγκεκριμένα με τον τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα 300 ίππων και με τον V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα 3,0 λίτρων ο οποίος στη πρώτη έκδοση προσφέρει 340 ίππους και στη δεύτερη 380. Η τελευταία έκδοση είναι η μοναδική με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, ενώ οι πρώτες δύο έχουν την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Τα μοντέλα συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.
 
Οι τιμές στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινούν από τις 62.335 λίρες (περίπου 70.280 ευρώ), ενώ η τιμή της τετρακίνητης κάμπριο έκδοσης ξεκινά από 82.935 λίρες (περίπου 93.500 ευρώ).

Toyota
test center