Δείτε την πρόταση των ανεξάρτητων σχεδιαστών της Ascariss Design για το επερχόμενο SAC της DS.

Νέο DS 7 και σε Coupe;

39.074 Επισκέψεις στο άρθρο (18/8/2019)

Με την κατηγορία των SAC (Sport Activity Coupe) να αποκτά ολοένα και περισσότερα premium μέλη η DS φαίνεται να έχει στα πλάνα της το λανσάρισμα της Coupe εκδοχής του DS 7 Crossback.

Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου (SUV) τείνουν να κατακλύσουν την αγορά με τις προτάσεις των εταιρειών να έρχονται στην επιφάνεια η μία μετά την άλλη. Επιπλέον, την τελευταία δεκαετία έχει ανοίξει ένας νέος ορίζοντας στην εν λόγω κατηγορία με την ενσωμάτωση coupe σχεδιαστικών στοιχείων στα SUV, δημιουργώντας ένα σπορτίφ αισθητικό σύνολο το οποίο διατηρεί παράλληλα τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος αυτής της κλάσης: αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ικανότητες εκτός δρόμου, τετρακίνηση, ευρυχωρία και άνεση.

Σημειώνουμε πως η πρώτη επιτυχημένη πρόταση όσον αφορά τα SAC (Sports Activity Coupe) έγινε το 2008 από την BMW με το λανσάρισμα της X6, ωστόσο είχε γίνει και μια απόπειρα παλαιότερα με την παρουσίαση του SsangYong Actyon η οποία δεν έτυχε παρόμοιας αναγνώρισης. Πίσω στο παρόν, η DS φημολογείται πως θέλει να αποκτήσει εκπρόσωπο στην εν λόγω κατηγορία λανσάροντας την coupe εκδοχή του DS 7 Crossback, η οποία δεν αποκλείεται να λάβει την ονομασία DS 8 Crossback Coupe.
 

Το επερχόμενο DS 8 Crossback Coupe θα βάλει την premium γαλλική φίρμα στα αχαρτογράφητα νερά της κατηγορίας, ερχόμενο να σταθεί αντιμέτωπο σε μοντέλα όπως η BMW X6 και η Mercedes GLE Coupe, έχοντας στη φαρέτρα του όλες τις τεχνολογίες που εφοδιάζουν και το DS7 Crossback.

Αισθητικά, το μελλοντικό SAC της DS θα διατηρήσει τη φουτουριστική σχεδίαση του DS 7 Crossback, σύμφωνα πάντα με την πρόταση των ανεξάρτητων σχεδιαστών της Ascariss Design, ενσωματώνοντας ωστόσο νέα στοιχεία, όπως τα πλήρως ανασχεδιασμένα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα που θα πλαισιώνουν την μεγαλύτερη εξαγωνική κυψελοειδή γρίλια η οποία φιλοξενεί στο κέντρο της το έμβλημα της μάρκας. Πέραν αυτού, παρατηρούμε πιο έντονες γραμμώσεις στο πλάι, ενώ προεξάρχον σχεδιαστικό στοιχείο είναι η έντονα κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος και οι μικρότερες γυάλινες επιφάνειες στις πίσω πόρτες που προσδίδουν και τον coupe χαρακτήρα στο μοντέλο. 

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η χρήση των ίδιων επιλογών που συναντούμε στο DS 7 Crossback με κινητήρες βενζίνης και BlueHDi πετρελαίου ισχύος έως και 225 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια υβριδική έκδοση E-Tense με δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα συνεπικουρούν τον βενζικοκινητήρα αποδίδοντας συνολική ισχύ κοντά στα 300 άλογα.

Κλείνοντας, σημειώνουμε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα δούμε το DS 8 Crossback, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν θα λανσαριστεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν από την γαλλική premium φίρμα.

PEIRAIOS LEASING
test center