Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Alfa Romeo: Φέρνει νέο SUV στο μέγεθος της Cayenne

 Σχολιάστε 
7.874 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2024)
Σχέδιο του autoexpress.co.uk για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο SUV της Alfa Romeo.

Σχέδιο του autoexpress.co.uk για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο SUV της Alfa Romeo.

- Φέτος θα αποφασιστεί η μορφή του νέου της SUV
- Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis
- Η άφιξη του SUV θα εξαρτηθεί από την αγορά
- Θα εξεταστεί η άφιξη μιας GTV ή μιας Alfetta

Φέτος θα αποφασιστεί η μορφή του νέου της SUV

Το αφεντικό της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, λέει ότι η φίρμα θα λάβει την τελική απόφαση για τη μορφή που θα έχει το νέο της μοντέλο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να δούμε ένα μεγάλο SUV που θα ανταγωνίζεται την Porsche Cayenne.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis

Η ιταλική εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα ένα νέο crossover, την Junior, ως το τέταρτο μέλος της γκάμας της που περιλαμβάνει επίσης την Giulia και τις Tonale και Stelvio, όμως σχεδιάζει να προσθέσει και άλλο ένα μοντέλο το 2027. Ο Imparato δήλωσε στο Autocar ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί πριν από το τέλος του 2024 και δήλωσε: «Το ερώτημα είναι αν θα ανεβούμε [σε μέγεθος]. Και για μένα η απάντηση είναι ναι: Πρέπει να ανέβουμε. Έχουμε τα πάντα - την πλατφόρμα, τους κινητήρες, το λογισμικό».

Οποιοδήποτε SUV με μέγεθος μεγαλύτερο από την Stelvio θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της μητρικής εταιρείας Stellantis, η οποία επιτρέπει την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά από ισχυρούς κινητήρες και μεγάλες μπαταρίες.

Η άφιξη του SUV θα εξαρτηθεί από την αγορά

Ο Imparato δήλωσε ότι εάν δοθεί έγκριση για το επόμενο μεγάλο SUV θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προόδου της ηλεκτροκίνησης στη Βόρεια Αμερική, των δυνατοτήτων της ασιατικής αγοράς - δεδομένης της ανάπτυξης των Κινέζων κατασκευαστών ειδικότερα - και του προφίλ της αγοράς μεγάλων SUV στην Ευρώπη. Και πρόσθεσε: «Αν είμαι premium και δεν είμαι στην κατηγορία E, τότε τι κάνω; Η εναλλακτική λύση είναι να επιστρέψουμε στην κατηγορία C, επειδή έχουμε τα πάντα - το compact, το sedan, το C-SUV, το D-SUV. Έτσι, το ερώτημα είναι: πάνω ή κάτω;».

Θα εξεταστεί η άφιξη μιας GTV ή μιας Alfetta

Από εκεί και πέρα, όταν κάθε ένα από τα μοντέλα της μάρκας θα πλησιάζει στο τέλος του κύκλου ζωής του, σύμφωνα με τον Imparato, η μάρκα θα εξετάζει την εξέλιξη της αγοράς και ανάλογα τις μελλοντικές τάσεις, θα κοιτάξει να φέρει στην αγορά μια GTV ή μια Alfetta. Αλλά προειδοποίησε: «Για το 2028 ή το 2029, θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το μέλλον των SUV από άποψη επιχειρηματικών δυνατοτήτων. Πολλοί από τους Alfisti μας λένε: «Γιατί φτιάχνετε σε SUV;». Επειδή αγοράζεις μόνο SUV, φίλε μου, και δεν είμαι εργάζομαι από χόμπι. Είμαι κατασκευαστής αυτοκινήτων».

Autotriti.gr
SEAT XENOIASTOI