Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To Μοdel 3.

Νέο ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε η Tesla το 2021

2.296 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2021)

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν οι πωλήσεις της Tesla, καθώς η φίρμα κατάφερε να σημειώσει back-to-back ρεκόρ νέων ταξινομήσεων.


Πωλήσεις ρεκόρ σημείωσε η Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2021 καταφέρνοντας να δώσει 184.800 αυτοκίνητα στους νέους τους ιδιοκτήτες, αριθμός υψηλότερος από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της.

Oλόκληρη η γκάμα της Tesla.

Oλόκληρη η γκάμα της Tesla.


Οι πωλήσεις αυτές μάλιστα ήταν μεγαλύτερες από την πρόβλεψη των αναλυτών της Wall Street που υπολόγιζαν πως η Tesla θα πουλήσει μάξιμουμ 177.822 αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις αυτού του τριμήνου ξεπέρασαν τις πωλήσεις ρεκόρ (180.570) που πέτυχε η Tesla το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

«Μας ενθαρρύνει η θερμή υποδοχή του Model Υ στην Κίνα και προχωράμε γρήγορα σε έντονη παραγωγή αυτοκινήτων. Τα νέα Model S και Model X έχουν επίσης εξαιρετική αποδοχή… και βρισκόμαστε μόλις στα αρχικά στάδια της παραγωγής τους», σημείωσε η Tesla σε ανακοίνωσή της.

Από τα 184.800 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν, τα 182.780 από αυτά ήταν Model 3 και Model Y, μια αύξηση της τάξης του 13% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αντίθετα, τα Model S και Model X σημείωσαν μόνο 2.020 πωλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, λόγω της άφιξης των ανανεωμένων εκδόσεων. Οι αναλυτές πιστεύουν πως η Tesla θα πουλήσει περισσότερα από 850.000 αυτοκίνητα μέσα στο 2021.

Σε άλλα σχετικά νέα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως Tοyota και Tesla αναπτύσσουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα για μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Toyota λέγεται πως θα ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας, ενώ η Tesla θα προσφέρει το λογισμικό και ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά συστήματα. Οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει τίποτα αλλά εάν το δημοσίευμα αποδειχθεί αληθές, αυτό σημαίνει πως θα έρθει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με τιμή κοντά στα 20.000 ευρώ
 

Mercedes
Fia