Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Ο νέος κινητήρας της Maserati πρόκειται για ένα V6 twin-turbo 3,0 λίτρων.

Nettuno: Ο νέος V6 κινητήρας της Maserati

2.450 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2020)

Τον νέο της κινητήρα παρουσίασε επίσημα η Maserati, ο οποίος αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τους μηχανικούς της εταιρείας. Γνωρίστε το νέο ιταλικό μοτέρ το οποίο ονομάστηκε «Nettuno».


Ο νέος κινητήρας της Maserati πρόκειται για ένα V6 twin-turbo 3,0 λίτρων που ζυγίζει λιγότερο από 220 κιλά.  Σύμφωνα με τη μάρκα ο κινητήρας χρησιμοποιεί ξηρό κάρτερ και ένα σύστημα καύσης προ-θαλάμου που προέρχεται από τη Formula 1 και διαθέτει δύο μπουζί.  

Αναφορικά με τους αριθμούς απόδοσης, ο Nettuno είναι σε θέση να προσφέρει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής μεταξύ 3.000 και 5.500 σ.α.λ. Μπορεί να φτάσει έως και τις 8.000 σ.α.λ, ενώ η σειρά ανάφλεξης στους κυλίνδρους κατανέμεται ως εξής 1-6-3-4-2-5.
 
Από κει και πέρα το πρώτο μοντέλο της Maserati που αναμένεται να εξοπλιστεί με το νέο μοτέρ θα είναι η επερχόμενη MC20, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της το διήμερο 9-10 Σεπτεμβρίου.
 
Από κει και πέρα δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μοτέρ μελλοντικά να εξοπλίσει και άλλα μοντέλα της ιταλικής φίρμας. Άλλωστε προγραμματισμένες για να κάνουν το ντεμπούτο τους είναι οι ανανεωμένες Ghibli και Quattroporte, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την Levante. Το 2021 αναμένεται να έρθει η επόμενη γενιά GranTurismo που θα φτάσει μαζί με το δεύτερο SUV της μάρκας και ένα ολοκαίνουργιο σπορ κάμπριο.   

Autotriti.gr
VITO POSO KALO EINAI