Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι τιμές του νέου BYD Seal U DM-i στην Ελλάδα

1.008 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2024)
Οι τιμές του νέου BYD Seal U DM-i στην Ελλάδα
7 Φωτογραφίες »

- Στην Ελλάδα το νέο μεσαίο SUV της κινεζικής φίρμας.
- Plug-in υβριδικό με κίνηση στους μπροστά και στους τέσσερις τροχούς.
- Με 218 ή 324 άλογα.
- Πλούσιος ο βασικός εξοπλισμός.

Το νέο μεσαίο SUV της κινεζικής φίρμας

To BYD Seal U DM-i ξεκινάει την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά αυτοκίνητου, ανακοινώνοντας τις τιμές του. Πρόκειται για το νέο μεσαίο SUV της κινεζικής φίρμας, το οποίο εξοπλίζεται από Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και στη χώρα μας θα προσφέρεται με δύο ιπποδυνάμεις και με δυνατότητα τετρακίνησης.

Το νέο BYD Seal U DM-I έχει 4.775 χλστ. μήκος, 1.890 χλστ. πλάτος, 1.670 χλστ. ύψος και 2.765 χλστ. μεταξόνιο και επί της ουσίας αποτελεί την SUV έκδοση του Seal. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε στην προκειμένου περίπτωση το Seal U DM-i δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά Plug-in υβριδικό, συνδυάζοντας έτσι τα οφέλη των κινητήρων εσωτερικής καύσης και της ηλεκτροκίνησης.

Από 38.900 ευρώ το βασικό μοντέλο

Το σύστημα κίνησης που το εξοπλίζει συνδυάζει έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με συνδυαστική ισχύ 218 ίππων. Ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί επί της ουσίας ως γεννήτρια για να φορτίζει τη μπαταρία των 18,3 kWh, στην οποία αποθηκεύεται η ενέργεια. Ένα κιβώτιο E-CVT αναλαμβάνει τη μετάδοση της ισχύος στους εμπρός τροχούς, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται στα 80 χιλιόμετρα και η συνδυαστική στα 1.080 σύμφωνα με τη μάρκα. Το κόστος του BYD Seal U DM-I στην έκδοση Boost ξεκινά από 38.900 ευρώ.

Από 46.500 ευρώ η τετρακίνητη έκδοση

Πέραν της προσθιοκίνητης έκδοσης, το BYD Seal U DM-I στην γκάμα του διαθέτει και την τετρακίνητη έκδοση Design AWD. Στην προκειμένη περίπτωση προστίθεται ένας ακόμα ηλεκτροκινητήρας στο προαναφερόμενο σύνολο, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τετρακίνηση. Η ισχύς στο Seal U DM-I AWD ανέρχεται σε 324 ίππους και 550 Nm ροπής, η ηλεκτρική αυτονομία στα 70 χιλιόμετρα και η συνδυαστική στα 870, σύμφωνα με τη μάρκα. Το BYD Seal U DM-I Design AWD κοστίζει από 46.500 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί είτε από τον ενσωματωμένο φορτιστή έως 11kW, αλλά και σε φορτιστή DC 18kW. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα V2L, όπου η ηλεκτρική ενέργεια του αυτοκινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία άλλων συσκευών.

Πλούσιος ο βασικός εξοπλισμός

Στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό του BYD Seal U DM-I μπορεί κάποιος να βρει μεταξύ άλλων: προβολείς LED, πανοραμική ηλιοροφή, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, ηλεκτρική πίσω πόρτα, θερμαινόμενους και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και αναδιπλούμενους καθρέπτες, αισθητήρες βροχής, φιμέ τζάμια, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, περιστρεφόμενη οθόνη αφής 15,6 ιντσών για το infotainment, Head-up display, θερμαινόμενο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, αεριζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, μπροστά και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος κ.α. Επίσης πολλά είναι τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού.  

fiat
EPEKTASI EGGYHSHS