Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Peugeot: Πρόωρο τέλος για τις εκδόσεις επιδόσεων PSE

 Σχολιάστε 
2.549 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2024)
Peugeot: Πρόωρο τέλος για τις εκδόσεις επιδόσεων PSE

- Δεν θα έρθει κανένα άλλο Peugeot με αυτό το έμβλημα
- Το 508 PSE είναι το πιο γρήγορο Peugeot με 360 άλογα
- Στα σκαριά γρήγορα Peugeot, αρκεί να είναι ηλεκτρικά

Δεν θα έρθει κανένα άλλο Peugeot με αυτό το έμβλημα

Oι εκδόσεις Peugeot Sport Engineered (PSE) θα είναι όπως φαίνεται μια βραχύβια υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν θα έρθει στην αγορά κάποιο νέο μοντέλο και η γκάμα θα περιοριστεί στα 508 sedan και 508 wagon. O λόγος είναι ότι η εταιρεία θέλει να δώσει προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση, ώστε να γίνει μια μάρκα που θα πουλάει αποκλειστικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2030. Την είδηση μοιράστηκε η διευθύνουσα σύμβουλος της Peugeot, Linda Jackson, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής στην Ίμολα.

Το 508 PSE είναι το πιο γρήγορο Peugeot με 360 άλογα

Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια στροφή 360 μοιρών σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια της Peugeot, που ανακοινώθηκαν το 2021. Τότε, η εταιρεία υπαινίχθηκε ότι θα φέρει εκδόσεις PSE σε όλα τα μοντέλα της, ως έναν τρόπο να δείξει ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι διασκεδαστική. Το Peugeot 508 PSE παρουσιάστηκε το 2020 και δέχτηκε λίφτινγκ το 2023 και εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με δυο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς είναι 360 άλογα και 520 Nm ροπής, καθιστώντας το το ισχυρότερο μοντέλο της τρέχουσας γκάμας της Peugeot.

Στα σκαριά γρήγορα Peugeot, αρκεί να είναι ηλεκτρικά

Η CEO της Peugeot δήλωσε: «Για να είμαι ειλικρινής, σκεφτήκαμε [την επέκταση της γκάμας], αλλά στη συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Το γεγονός είναι ότι επενδύουμε, ως Stellantis, 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση. Θα έχουμε μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπου κάθε μοντέλο θα έχει μια ηλεκτρική έκδοση». Η Jackson φαίνεται πως παραμένει ανοιχτή στην ιδέα να κατασκευαστούν περισσότερα μοντέλα επιδόσεων για το απώτερο μέλλον - αρκεί να έχουν πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. 

Toyota
SEAT XENOIASTOI