Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πόσα χλμ. βγάζουν τα ηλεκτρικά σε ταξίδι με 130 χλμ./ώρα;

Πόσα χλμ. βγάζουν τα ηλεκτρικά σε ταξίδι με 130 χλμ./ώρα;

11.013 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2023)

Λένε πως για να ταξιδέψεις με ηλεκτρικό και να μην θες φόρτιση κάθε 1 ώρα, πρέπει να πηγαίνεις με 90-100 χλμ./ώρα. Τι γίνεται όμως αν ταξιδεύεις με 130 σταθερά; Πόσα χλμ. βγάζουν τα ηλεκτρικά με την ανώτερη νόμιμη ταχύτητα στη χώρα μας;

Βγαίνεις Εθνική και πας μέχρι να μείνεις!

Διαβάζοντας τα προσπέκτους των ηλεκτρικών ένα από τα πρώτα νούμερα που θα ψάξουμε είναι η αυτονομία τους. Γιατί καλά τα άλογα και οι επιδόσεις, όμως αν η μπαταρία θέλει φόρτιση κάθε 100-150 χλμ. τότε μικρή σημασία έχουν τα υπόλοιπα.

Όμως όπως γινόταν τόσα χρόνια με την εργοστασιακή κατανάλωση των θερμικών (βενζίνης-diesel), που άλλα ανακοίνωναν οι κατασκευαστές και άλλα έκαιγαν τα αυτοκίνητα στην πραγματικότητα, έτσι και με τα ηλεκτρικά μπορεί στην πράξη να υπάρχει τεράστια απόκλιση σε σχέση με την εργοστασιακή αυτονομία. Ειδικότερα όταν μιλάμε για ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, όπου τα ηλεκτρικά… «καταπίνουν» την μπαταρία πολύ πιο γρήγορα απ`ότι στην πόλη.

Για αυτό το λόγο η γερμανική Autobild έκανε τεστ αυτονομίας σε περισσότερα από 50 ηλεκτρικά μοντέλα της ευρωπαϊκής αγοράς, με τα αποτελέσματα να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, ταξίδεψαν σε αυτοκινητόδρομο με σταθερή ταχύτητα 130 χλμ. την ώρα και φουλ φορτισμένες μπαταρίες για να δουν πόσα χλμ. αυτονομία έχει στην πράξη το κάθε μοντέλο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
PEUGEOT