Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
9 φωτογραφίες »

To Kiger έχει μήκος 3.991 χιλιοστά.

Πρεμιέρα για το νέο Renault Kiger

11.682 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Το νέο SUV της Renault με μήκος μικρότερο των τεσσάρων μέτρων παρουσιάστηκε και επίσημα. Γνωρίστε το νέο Renault Kiger.


Η Renault προανήγγειλε πως σήμερα (Πέμπτη 28 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιούσε τα αποκαλυπτήρια του νέου της SUV και πιστή στα λεγόμενα της η γαλλική φίρμα έδειξε στο κοινό το ολοκαίνουργιο μοντέλο. Έχοντας μήκος 3.991 χιλιοστά αλλά και γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος 205 χιλιοστών, το νέο Kiger θα εισαχθεί στην αγορά την Ινδίας, όπου τα οχήματα μήκους κάτω των 4 μέτρων συγκεντρώνουν αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό.
 
Ο εξωτερικό σχεδιασμός θα λέγαμε πως συνδυάζει χαρακτηριστικά από πολλά άλλα αυτοκίνητα της Renault. Το μπροστινό άκρο μοιάζει με ένα πιο πολυτελές Kwid, ενώ το πίσω μέρος ακολουθεί το Captur κυρίως λόγω των φωτιστικών σωμάτων σχήματος C. Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ στην πιο πλούσια έκδοση το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς 16 ιντσών με μαύρο φινίρισμα. Φυσικά διαθέσιμη είναι η επιλογή διχρωμίας αμαξώματος-οροφής.
 
Το εσωτερικό φαίνεται και αυτό αρκετά οικείο. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών εξοπλίζει τη καμπίνα και συνοδεύεται από μία οθόνη αφής οκτώ ιντσών τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες συνδεσιμότητας.
 
Το Kiger στην ινδική αγορά θα έχει έναν τούρμπο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου με ισχύ 100 ίππους και 160 Nm ροπής. Η ισχύς αποστέλλεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω πεντατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή προαιρετικού CVT. Παρών είναι και ένας ακόμα 1.000άρης κινητήρας 72 ίππων και 96 Nm ροπής που συνδυάζεται με πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο η το Easy-R ρομποτιζέ κιβώτιο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το βάρος του Kiger είναι μόλις 1.012 κιλά, ενώ παρά το μικρό του μέγεθος στο πορτμπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει 405 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους και 879 λίτρα με τα καθίσματα πεσμένα. Υπάρχουν επίσης αρκετοί άλλοι χώροι αποθήκευσης σε όλο το εσωτερικό, προσφέροντας επιπλέον 29 λίτρα!

FORD
VW