Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πριν πόσα χρόνια συνελήφθη ο πρώτος μεθυσμένος οδηγός;

3.053 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2024)
Πριν πόσα χρόνια συνελήφθη ο πρώτος μεθυσμένος οδηγός;

- Το περιστατικό συνέβη 56 χρόνια πριν φτιαχτεί η πρώτη συσκευή αλκοτέστ
- Ο 25χρονος οδηγός ταξί ήταν λιγότερο από 1 μήνα στη δουλειά
- Έπεσε με το ηλεκτρικό (!) ταξί του πάνω σε κτήριο

Το περιστατικό συνέβη 56 χρόνια πριν εντοπιστεί το πρώτο αλκοτέστ

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Μάλιστα τα πρόστιμα για οδήγηση σε κατάσταση μέθης είναι βαρβάτα, ενώ αναλόγως του ποσοστού αλκοόλ στο αίμα προβλέπεται ακόμα και φυλάκιση.

Ο 25χρονος οδηγός ταξί ήταν λιγότερο από 1 μήνα στη δουλειά

Όμως πριν πόσα χρόνια είχαμε την πρώτη σύλληψη μεθυσμένου οδηγού; Η απάντηση είναι πάνω από έναν αιώνα πριν. Πιο συγκεκριμένα, το 1897 (127 χρόνια πριν), ένας 25χρονος οδηγός ταξί στο Λονδίνο, που λεγόταν George Smith, έπεσε με το όχημά του πάνω σε ένα κτήριο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις Αρχές. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η πρώτη συσκευή αλκοτέστ χρησιμοποιήθηκε πολύ αργότερα, 56 χρόνια μετά. Τώρα το πώς οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ήταν μεθυσμένος, μάλλον δεν θέλει και πολύ σκέψη, κρίνοντας από το αποτέλεσμα. Μάλιστα, το περιστατικό σημειώθηκε μόλις 22 μέρες μετά το ντεμπούτο του στην συγκεκριμένη δουλειά, ενώ η ποινή που το επιβλήθηκε από το δικαστήριο περιορίστηκε σε χρηματικό πρόστιμο.
 

Έπεσε με το ηλεκτρικό (!) ταξί του πάνω σε κτήριο

Ωστόσο το επίσης εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως το ταξί που οδηγούσε ο 25χρονος ήταν… ηλεκτρικό. Τα συγκεκριμένα ταξί, έμειναν σε λειτουργία για μόλις 2 χρόνια (1897-1899), καθώς το μεγάλο τους βάρος έφθειρε γρήγορα τα λάστιχα και συχνά έσπαγε τους ξύλινους τροχούς του. Η χρήση τους ήταν ζημιογόνα για την ιδιοκτήτρια εταιρεία και σύντομα αντικαταστάθηκαν από οχήματα ορυκτών καυσίμων.
 

Autotriti.gr
Autotriti.gr