Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε το VW T-Roc.

Σαρώνουν οι πωλήσεις των SUV στην Ευρώπη

2.719 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2018)

Την αγορά σαρώνουν τα SUV και τα crossovers σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τα οποία έρχονται αναφορικά με την αγορά της Ευρώπης. Δείτε περισσότερα.

Το 1/3 των ευρωπαϊκών πωλήσεων αντιπροσώπευαν τα SUV και τα crossovers για το πρώτο εξάμηνο του έτους, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στοιχεία της εταιρείας, με τις συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις οχημάτων να αυξάνονται κατά 19,5% και συγκεκριμένα σε 2,9 εκατομμύρια μονάδες μέσα στο πρώτο εξάμηνο, το μερίδιο της αγοράς για την συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκε στο 34,7%, το οποίο αναλύεται σε αύξηση πάνω από 560.000 μονάδες σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.
 
Τα μικρά SUV και crossover ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την αύξηση, η οποία έφτασε στο 43.7% (990.534 μονάδες), με τα νέα μοντέλα VW T-Roc, Citroen C3 Aircross και  SEAT Arona να έχουν την τιμητικής τους.
 
Ωστόσο όπως σε πολλές περιπτώσεις έτσι και σε αυτή της κυριαρχίας των SUV, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αφορώντας τα μεγάλα SUV και τα πολυτελή μεγάλα SUV, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν κατά το ήμισυ κυρίως λόγω του μεγέθους αλλά και της αυξημένης κατανάλωσης καυσίμου.
 
Από κει και πέρα σε άλλες κατηγορίες αξίζει να σημειωθεί η αυξημένη ζήτηση της δεύτερης γενιάς του Nissan Leaf το οποίο έφτασε το 61%, την ίδια ώρα που οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 37,7% και συγκεκριμένα σε 105.736 μονάδες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο. Τέλος ισχυρές επιδόσεις είχαμε και από τα μοντέλα Porsche Panamera, Audi A7 και BMW 6 GT, τα οποία βοήθησαν την αύξηση των premium πωλήσεων κατά 30,5% σε 33.717 μονάδες.     

Toyota
Skoda