Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις του VW Group το 2021

1.780 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε πως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις αυτοκινήτων και τα έσοδα του παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ επίσης πολύ θετικά κινούνται οι πωλήσεις των επαναφορτιζόμενων με πρίζα αυτοκινήτων.

Η θετική επιχειρηματική ανάπτυξη του Ομίλου Volkswagen το δεύτερο εξάμηνο του 2020 συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις παραδόσεις του Group να αυξάνονται σημαντικά κατά 21,2% σε 2,4 εκατομμύρια οχήματα.

Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε 12,4% την ίδια περίοδο. Βασικός παράγοντας αυτής της αύξησης του όγκου ήταν η Κίνα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη αγορά του VW Group. Αυτή η αγορά παρουσίασε την ισχυρότερη ανάκαμψη σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 61,4%.

Η επιτυχημένη ηλεκτρική επίθεση του γερμανικού ομίλου συνέχισε να κερδίζει σε δυναμική. Τους πρώτους τρεις μήνες, οι παραδόσεις επαναφορτιζόμενων μοντέλων διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι και έφτασαν συνολικά τα 133.300 οχήματα, από τα οποία τα 59.900 ήταν ηλεκτρικά με μπαταρία (BEV) και 73.400 plug-in υβριδικά (PHEV).

Λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και της ισχυρότερης ζήτησης για μοντέλα που βρίσκονται στο άνω άκρο της γκάμας, τα έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά κατά 13,3% σε ισχυρά 62,4 δισεκατομμύρια ευρώ με τα κέρδη να φτάνουν τα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σημαντικά σε 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτά μετά φόρων σε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά με μεγάλη δυναμική και έχουμε μια ισχυρή επιχειρησιακή πορεία. Αυτό αντικατοπτρίζεται σαφώς στα στατιστικά στοιχεία μας. Η επιτυχημένη ηλεκτρική μας επίθεση συνεχίζει να κερδίζει δυναμική με νέα ελκυστικά μοντέλα. Υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα που μπορούμε να επιτύχουμε μέσα στο 2021».

Toyota
Skoda