Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και πάλι! Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα

Στα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και πάλι! Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα

Στα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και πάλι! Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα

3.378 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2023)

Η τιμή της βενζίνης σκαρφάλωσε και πάλι στα 2 ευρώ/λίτρο, εν όψει των διακοπών, ενώ η μέση τιμή στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,96 ευρώ.

«Φλερτάρει» με τα 2€ το λίτρο η βενζίνη, αύξηση και στο diesel

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που συλλέξαμε από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη μέση τιμή των καυσίμων τους μήνες του καλοκαιριού. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ορίζεται στα 1,96 ευρώ το λίτρο, φλερτάροντας επικίνδυνα με τα 2 ευρώ. Παρατηρώντας την πορεία της μέσης τιμής των καυσίμων, βλέπουμε πως στις αρχές του Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου η μέση τιμή διαμοφωνόταν στα 1,867 ευρώ/λτ., ούσα περίπου στα ίδια επίπεδα με τα 1,88 ευρώ/λτ. που ίσχυε την Πρωτομαγιά. Από εκεί και έπειτα, η μέση τιμή την 1η Ιουλίου ήταν 1,863€/λτ., δηλαδή περίπου 10 cents χαμηλότερα από σήμερα. 

Αντίστοιχη αύξηση παρατηρείται και στο diesel, με το μέσο κόστος του λίτρου σήμερα στην Ελλάδα να αγγίζει τα 1,678€ το λίτρο, από τα 1,558 ευρώ που άξιζε την 1η Ιουνίου. Για την αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτανίων, την επονομαζόμενη 100άρα στην καθομιλουμένη, η μέση τιμή ορίζεται στα 2,135 ευρώ ανά λίτρο, καθιστώντας την απαγορευτική επιλογή για μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού.f

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
VW