Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε το VW ID.3.

Στα σκαριά τα πιο οικονομικά ID μοντέλα της VW

1.916 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2020)

Η Volkswagen επιβεβαίωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων έχοντας στα σκαριά δύο νέα μοντέλα τα οποία θα βρεθούν κάτω από το ID.3 στην ιεραρχία της οικογένειας ID.


Το μικρότερο ηλεκτρικό, το οποίο δεν αποκλείεται να πάρει την ονομασία ID.1, κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί, θα είναι το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το Up! Μάλιστα μέσα του εξωτερικού υποστηρίζουν πως το μέγεθός του θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Up!
 
Το δεύτερο μοντέλο θα είναι στο μέγεθος του Polo και όπως όλα δείχνουν θα ονομαστεί ID.2. Αμφότερα θα βασιστούν στην πλατφόρμα ΜΕΒ, ενώ οι φήμες κάνουν λόγο πως η ανάπτυξη του ID.2 φαίνεται να βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο. Αναφορικά με το κόστος απόκτηση, μέσα του εξωτερικού υποστηρίζουν πως η γερμανική φίρμα σκοπεύει να ξεκινήσει την πώλησή του ID.2 το 2023 σε αρχική τιμή περίπου στις 25.000 ευρώ, ενώ το μικρότερο ID.1 θα κοστίζει κάτω από τις 20.000 ευρώ.  
 
Από κει και πέρα, το ID.1 υπολογίζεται ότι θα φτάσει από το 2025 και έπειτα, ενώ θυμίζουμε πως αντίστοιχα μοντέλα του μίνι ηλεκτρικού θα υπάρξουν και από τις Skoda και SEAT.
 
Για όλα αυτά μίλησε ο επικεφαλής ηλεκτρικών της  VW, Ralf Brandstätter, ο οποίος ανέφερε: «Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα μικρότερα τμήματα αυτοκινήτων στο μέλλον θα απαιτούν ηλεκτρικά μοντέλα, και ετοιμάζουμε τα πρωτότυπα. Σύντομα θα υπάρξουν και νέες συζητήσεις. Τα αυτοκίνητα σε μικρότερα τμήματα είναι σημαντικά και πολύ ενδιαφέροντα για εμάς».
 
Έτσι μετά την έλευση του ID.3, αλλά και των μεγαλύτερων ID.4 και ID.5, η VW ετοιμάζεται να κατέβει και στις μικρότερες κατηγορίες προκειμένου να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών στους πελάτες της.

fiat
OPEL