Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην Ελλάδα η XPENG μέσω του Autohellas Group

1.029 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2024)
Στην Ελλάδα η XPENG μέσω του Autohellas Group
3 Φωτογραφίες »

- Από τον Ιούλιο στη χώρα μας.
- Με τρία μοντέλα γίνεται η αρχή.
- Έχουν προηγηθεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τον Ιούλιο στη χώρα μας

Στην αγορά της Ελλάδας θα είναι διαθέσιμα τα αυτοκίνητα της κινεζικής XPENG, με τη μάρκα να ανακοινώνει επίσημα τη συνεργασία της με το AutohellasGroup. Μέσω αυτής της συνεργασίας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της XPENG θα έρχονται στη χώρα μας, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024.

Με τρία μοντέλα γίνεται η αρχή

To AutohellasGroup θα είναι ο επίσημος διανομέας της XPENG στην Ελλάδα, κάνοντας την αρχή με τρία νέα μοντέλα, που θα φτάσουν μέσα στο 2024. Ο λόγος για το σεντάν XPENG με αυτονομία έως 576 χλμ. (WLTP), για το SUV G9 με ισχύ έως 551 άλογα και για το G6.

Έχουν προηγηθεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

H XPENG ιδρύθηκε το 2014, και μέχρι σήμερα έχει επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως: Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία. Επιπρόσθετα, η XPENG έχει ήδη ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ευρώπη.

Οι δηλώσεις των επικεφαλής

«Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε το AutohellasGroup ως στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα, μία σημαντική αγορά για την XPENG, όπου μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή θέση για τα μοντέλα μας με την έξυπνη τεχνολογία εξαιτίας της δυνητικής ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο BrianHongdiGu, Vice Chairman & President XPENG. «Η εμπειρία του AutοhellasGroup και η μακρά παρουσία του στην ελληνική αγορά θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και σε αυτή την αγορά με το SportSedan P7, το Ultra-SmartCoupeSUVG6 και τη ναυαρχίδα των μοντέλων μας το SUVG9. H έναρξη της δραστηριότητας της XPENG στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην Ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλάκης, CEO του αυτοκινητιστικού εισαγωγικού τμήματος του AutohellasGroup, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η XPENG επέλεξε το AutohellasGroup για συνεργάτη της στην Ελλάδα. H στρατηγική συνεργασία με την XPENG υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο αυτοκινητιστικό μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία».

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO