Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Jaguar XE SV Project 8 έχει γίνει πλέον το γρηγορότερο σεντάν που έτρεξε στην πίστα του Nurburgring.

Στην Jaguar XE SV Project 8 το ρεκόρ (vid)

1.976 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2017)

Η Jaguar XE SV Project 8 έχει γίνει πλέον το γρηγορότερο σεντάν που έτρεξε στην πίστα του Nurburgring. Δείτε το χρόνο και την προσπάθεια του μοντέλου.

Η Jaguar XE SV Project 8 έχει γίνει πλέον το γρηγορότερο σεντάν ολοκληρώνοντας ένα γύρο στην πίστα του Nurburgring μέσα σε 7 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.
 
Έτσι με αυτό το χρόνο το βρετανικό μοντέλο κατέβασε κατά εννέα δευτερόλεπτα τον χρόνο της Αlfa Romeo Giulia Quadrifoglio (7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα), αφήνοντας την πλέον στη δεύτερη θέση. Ωστόσο σε αντίθεση με το ιταλικό αυτοκίνητο, η Jaguar θα κατασκευάσει μόνο 300 μονάδες της Project 8, με το κοινό πλέον να έχει ένα ακόμα λόγο για να αγοράσει το σπορ αυτοκίνητο.
 
Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, μιλώντας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο γενικός διευθυντής Jaguar Land Rover Special Operations, John Edwards, δήλωσε: «Η SVO υπάρχει για να ωθήσει τα όρια απόδοσης, πολυτέλειας και ικανότητας σε όλες τις επιφάνιες, των μοντέλων μας. Το ρεκόρ στο Nürburgring υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να παραδώσουμε την πιο ακραία Jaguar στους πελάτες, οι οποίοι θα βιώσουν σύντομα αυτό το εντυπωσιακό sedan».
Τέλος να αναφέρουμε πως το μοντέλο φέρει έναν V8 5.0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος προσφέρει 600 ίππους και συνδέεται με ένα κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, όντας ικανό να επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα τα 321 χλμ./ώρα.
 
Δείτε το βίντεο

Toyota
KIA VANS IAA