Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Superb γίνεται το απόλυτο «sleeper» με τη βοήθεια της Skoda

 Σχολιάστε 
4.592 Επισκέψεις στο άρθρο (22/8/2024)
Superb γίνεται το απόλυτο «sleeper» με τη βοήθεια της Skoda
7 Φωτογραφίες »

- Skoda και RE Performance έφτιαξαν το απόλυτο sleeper!
- Αποδίδει 470 άλογα και 661 Nm ροπής
- Είναι χαμηλωμένο 5 εκατοστά και φορά καλύτερα φρένα

Skoda και RE Performance έφτιαξαν το απόλυτο sleeper!

Το Skoda Superb μπορεί να βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την Skoda Βρετανίας και την RE Performance από το να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο για να τιμήσουν τον όρο «sleeper car» (δηλαδή ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ γρήγορο χωρίς να του φαίνεται) αλλά την επιτυχία της τρίτης γενιάς του Superb, η οποία πούλησε συνολικά 860.000 μονάδες. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ των 1,6 εκατομμυρίων αθροιστικών πωλήσεων του μοντέλου από το 2001.

Αποδίδει 470 άλογα και 661 Nm ροπής

Η Sleeper Edition του Superb, όπως ονομάζεται, φέρνει μαζί της πολλές αναβαθμίσεις στον κινητήρα. Ο 2λιτος TSI αποδίδει πλέον 470 άλογα και 661 Nm ροπής (περισσότερη ισχύ από το Audi RS4  Avant «Edition 25»), δηλαδή είναι 90 άλογα ισχυρότερο από την κορυφαία έκδοση του εργοστασιακού μοντέλου. Για να γίνει αυτό, οι μηχανικοί εγκατέστησαν μεγαλύτερο Garrett PowerMax Turbo, καλύτερο intercooler, νέα εξάτμιση και μεγαλύτερη αντλία καυσίμου. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο DSG επτά ταχυτήτων, που κινεί και τους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης της Skoda.

Είναι χαμηλωμένο 5 εκατοστά και φορά καλύτερα φρένα

Ο οίκος RE Performance με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέστησε επίσης μια νέα ανάρτηση coilover, χαμηλώνοντας το αυτοκίνητο κατά 50 mm και αναβάθμισε το σύστημα πέδησης με δίσκους AP Racing και νέες δαγκάνες. Οι τελικές πινελιές περιλαμβάνουν γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με λάστιχα Yokohama 235/40 ZR19.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Laurin & Klement, έχει χρώμα Royal Green και προσαρμοζόμενους προβολείς Full Matrix LED. Στο εσωτερικό δεν έχουν γίνει αλλαγές, κάτι που σημαίνει πως έρχεται εξοπλισμένο με οθόνη αφής infotainment 9,2 ιντσών, Virtual Cockpit, ηχοσύστημα Canton, τριζωνικό κλιματισμό, κάθισμα οδηγού με μασάζ και θερμαινόμενο τιμόνι. Το τεράστιο πορτμπαγκάζ προσφέρει χώρο από 660 έως 1.950 λίτρα.

Το Skoda Superb Estate Sleeper Edition δεν θα προσφερθεί προς πώληση αλλά θα παραμείνει στο δημοσιογραφικό στόλο της Skoda UK.

Toyota
OPEL