Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι γερμανικές αρχές, εκτός από τα στοιχεία του συλληφθέντα, δεν έχουν γνωστοποιήσει εάν πρόκειται για νυν ή πρώην υπάλληλο της μάρκας.

Οι γερμανικές αρχές, εκτός από τα στοιχεία του συλληφθέντα, δεν έχουν γνωστοποιήσει εάν πρόκειται για νυν ή πρώην υπάλληλο της μάρκας.

Συνελήφθη στέλεχος της Audi λόγω Dieselgate

5.384 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2017)

Στη σύλληψη ενός στελέχους της Audi προέβησαν οι γερμανικές αρχές του Μονάχου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν το όνομά του, με τη σύλληψη αυτή να σχετίζεται με το σκάνδαλο «dieselgate».

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ύστερα από εντολή των εισαγγελικών αρχών του Μονάχου συνελήφθη στέλεχος της Audi, ο οποίος κατηγορείται για απάτη αλλά και ψευδή και παραπλανητική διαφήμιση. Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη στη Γερμανία, που σχετίζεται με το σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2015 και αφορούσε το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων στους κινητήρες diesel της εταιρείας σε αυτοκίνητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι γερμανικές αρχές, εκτός από τα στοιχεία του συλληφθέντα, δεν έχουν γνωστοποιήσει και εάν πρόκειται για νυν ή πρώην υπάλληλο της μάρκας, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εισαγγελίας του Μονάχου, η σύλληψη αυτή έγινε μετά από δικές τους έρευνες και όχι εξΆ ονόματος των αρχών των ΗΠΑ. Μάλιστα αρνήθηκε να σχολιάσει και αν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης τους κρατουμένου σε άλλη χώρα.

Από τη μεριά τους, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται στο ρεπορτάζ τους, δηλώσεις του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρουν, πως ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί είναι ο πρώην διευθυντής της Audi, Giovanni Pamio, ο οποίος όντας επικεφαλής ομάδας εργαζομένων στην εταιρεία, η οποία είναι τμήμα του ομίλου VW, σχεδίασε το λογισμικό, με το οποίο εξαπάτησε τις δοκιμές εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ σε χιλιάδες αυτοκίνητα Audi με κινητήρες Diesel.
Στο πλαίσιο της ποινικής δίωξης, σύμφωνα πάντα με τα αμερικανικά μέσα, οι εισαγγελείς χρέωναν ότι ο Pamio αγνόησε τις προειδοποιήσεις ορισμένων μηχανικών της Audi, ότι τα συστήματα ελέγχου της ρύπανσης που χρησιμοποιούνται στις πετρελαιοκινητήρες του εμπορικού σήματος παραβιάζουν τους κανόνες των Η.Π.Α.

Μάλιστα οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Pamio διέταξε τους υφισταμένους να στείλουν ψευδείς πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές, αναφέροντας ότι οι «καθαροί πετρελαιοκινητήρες» της Audi δεν χρησιμοποίησαν τεχνολογία σχεδιασμένη να εξαπατά τις δοκιμές ομοσπονδιακής ρύπανσης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως καμία πλευρά δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, με τις εξελίξεις ωστόσο να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Leasing