Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tα πρώτα της ηλεκτρικά ετοιμάζει η Maserati

2.057 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2019)

Η λίστα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό sportscar και ένα SUV κάτω από την Levante. Διαβάστε τι άλλο μαθαίνουμε.

Tα πλάνα της για την παραγωγή των πρώτων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ανακοίνωσε η Maserati με την λίστα να περιλαμβάνει σίγουρα ένα ηλεκτρικό sportscar και ένα νέο SUV.

Όσον αφορά το sportscar, θα φτιαχτεί στο εργοστάσιο της φίρμας στην Modena και θα αποτελέσει αντίπαλο της Ferrari F8 Tributo και της Lamborghini Huracan, αλλά παρά τις φήμες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, δεν θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Alfieri concept που είχε παρουσιαστεί στην Γενεύη το 2014 με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της φίρμας να ξεκαθαρίζει πως «θα είναι ένα σπορ μοντέλο με έμπνευση από την κληρονομιά της Maserati». To μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί το 2020.

Το SUV από την άλλη πλευρά θα κατασκευαστεί στο Cassino μαζί με την Alfa Romeo Stelvio, θα έχει ως μεγάλο τoυ αντίπαλο την Porsche Macan και θα τοποθετηθεί κάτω από την Levante. To εμπορικό του λανσάρισμα θα γίνει το 2021.

Το 2020 η Maserati θα λανσάρει το πρώτο της υβριδικό αυτοκίνητο που πιθανότατα θα είναι η plug-in Ghibli, ενώ αργότερα θα κατασκευαστούν οι αντικαταστάτες των Granturismo και GranCabrio. Όλες οι νέες Maserati θα εξοπλίζονται με συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 ή 3.

Η παραπάνω επιθετική στρατηγική της φίρμας είναι ένα μέρος των επενδύσεων αξίας 5 δις ευρώ που έχει ανακοινώσει πως θα κάνει το FCA Group.
 

Toyota
OPEL