Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τελειώνουν οι Jaguar «R» λόγω των «SVR»;

Τελειώνουν οι Jaguar «R» λόγω των «SVR»;

2.454 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2018)

Πριν από λίγα χρόνια η Jaguar F-Type R βρέθηκε στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της βρετανικής φίρμας, ωστόσο πλέον είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν όπως και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της μάρκας που φέρουν το λογότυπο «R», με στόχο να αναδειχτούν ακόμα περισσότερο τα μοντέλα SVR.

Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζει η φίρμα, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του τμήματος σχεδίασης της Jaguar Special Vehicle Operations, Wayne Burgess, καθώς η F-Type R και η F-Type SVR έχουν αρχίσει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.
 
«Για να είμαι εντελώς ειλικρινής, πιθανώς η Jaguar στην πραγματικότητα να μην έχει αρκετό χώρο στη γκάμα της να έχει σε κάθε μοντέλο μία R και μία SVR έκδοση», τόνισε αρχικά και συνέχισε «Βρήκαμε ότι η F-Type R και η F-Type SVR ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι η F-Type R είναι ένα καλό αυτοκίνητο και για αυτό το λόγο μπορεί να ανταγωνιστεί την SVR, η οποία δεν έχει τον χώρο να αναδειχτεί».
Έτσι αν η εταιρεία προχωρήσει σε αυτή τη κίνηση, σε ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της, θα σημαίνει πως αυτά θα περιορίζονται στις εκδόσεις «S» και «SVR».
 
Μάλιστα ένα καλό παράδειγμα για αυτό είναι η F-Pace, η οποία δεν είναι διαθέσιμη σε έκδοση «R» αντ` αυτού η πιο ισχυρή της έκδοση είναι η SVR, που παίρνει ισχύ από ένα V8 5,0 λίτρων κινητήρα, που αντικαθιστά τον  V6 3.0 λίτρων.

Toyota
SEAT XENOIASTOI