ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τέλος το diesel! Πού βρίσκονται τα 4 πρώτα πρατήρια που το κόβουν

 Σχολιάστε 
1.271 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2024)
Τέλος το diesel! Πού βρίσκονται τα 4 πρώτα πρατήρια που το κόβουν
2 Φωτογραφίες »

- Στο Παρίσι οι πρώτες καταργήσεις διανομής diesel κίνησης
- Τέλος διανομής στα τέσσερα πρατήρια που ευθύνονται για το 50% των ανεφοδιασμών με diesel στην πόλη
- Αυστηρή κριτική από τους κατοίκους της πόλης

Στο Παρίσι οι πρώτες καταργήσεις διανομής diesel κίνησης

Από τη Γαλλία φαίνεται να ξεκινά η «αρχή του τέλους» για το diesel κίνησης και συγκεκριμένα από το Παρίσι. Το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των κυβερνήσεων καθώς κατηγορείται για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί. Έτσι, εδώ και καιρό ακούγονται πλάνα για τη σταδιακή κατάργηση του, οι περισσότερες εταιρείες το έχουν εγκαταλείψει με τα νεότερα μοντέλα να στρέφονται προς hybrid λύσεις και πλέον έφτασε η ώρα για τη διακοπή της πώλησης του diesel στη γαλλική πρωτεύουσα με την κατάργηση της διανομής του πετρελαίου κίνησης σε τέσσερις από τις δεκαπέντε εταιρείες διανομής καυσίμων της περιοχής. Μελλοντικά, υπολογίζεται το τέλος διανομής του κι από τα υπόλοιπες.

Τέλος διανομής στα τέσσερα πρατήρια που ευθύνονται για το 50% των ανεφοδιασμών

Το Παρίσι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σύμφωνα με το συμβούλιο της πόλης τα μικροσωματίδια του diesel ευθύνονται για 8.000 θανάτους ετησίως στην περιοχή. Γι αυτό τον λόγο, το δημαρχείο της πόλη, Paris City Hall, αποφάσισε να καταργήσει την πώληση του καυσίμου σε τέσσερα από τα πιο δημοφιλή πρατήριά της από την 1η Οκτωβρίου αυτού του έτους. Τα συγκεκριμένα πρατήρια που βρίσκονται στα βόρεια και νότια σύνορα της πόλης αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των καταστημάτων (συνολικά παραπάνω από 40), αλλά ευθύνονται για τον μισό συνολικό ανεφοδιασμό των οχημάτων με diesel, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή Μέσα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η αποθάρρυνση της αγοράς diesel οχημάτων αλλά και ο περιορισμός των μετακινήσεων σε όσους ήδη έχουν πετρελαιοκίνητα.

Αυστηρή κριτική από τους κατοίκους της πόλης

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις και αυστηρή κριτική, ιδίως από τους κατοίκους της πόλης που επηρεάζονται από αυτά τα μέτρα. Παρόλο που ο δήμος στοχεύει στον περιορισμό της περιβαλλοντικής ρύπανσης, πολλοί πιστεύουν πως μετά από αυτήν την αλλαγή οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα πετρελαιοκίνητα οχήματά τους, απλά θα μετακινούνται περισσότερο για ανεφοδιασμό στα μακρινότερα πρατήρια της πόλης. Έτσι, θα σημειωθούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκονται, δηλαδή ακόμα περισσότεροι ρύποι από diesel οχήματα στην πόλη. Η απάντηση του δήμου είναι πως θα επεκτείνει τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας ως εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

Αυτό το μέτρο είναι μόνο η αρχή απ΄ όσα ετοιμάζει η ευρωπαϊκή ένωση για τα πετρελαιοκίνητα και όχι μόνο. Υψηλοί φόροι σε ρυπογόνα καύσιμα και οχήματα, ενώ επίσης περιορισμοί κυκλοφορίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι στα άμεσα πλάνα.

Leasing
ODIGOS AGORAS LINGLONG