Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Φέτος, τα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ήταν μειωμένα.

Φέτος, τα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ήταν μειωμένα.

Θεσσαλονίκη:Λιγότερα τροχαία-παραβάσεις

1.993 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2017)

Εμφανώς μειωμένα φέτος το Γενάρη τα τροχαία ατυχήματα και οι παραβάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με πέρσι.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχοντας κεντρικό στόχο την «Οδική Ασφάλεια» εντείνει τους αστυνομικούς ελέγχους και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, με σκοπό τη διευκόλυνση και προστασία πεζών και οδηγών, την τήρηση των Κανόνων Οδικής Ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τα στοιχεία του Ιανουαρίου για φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Με μια πρώτη άποψη τόσο τα τροχαία ατυχήματα όσο και οι παραβάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δείχνουν μειωμένες για φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, τα τροχαία ατυχήματα φέτος μειώθηκαν κατά 6,5% σε σχέση με πέρσι. Το μελανό σημείο ωστόσο βρίσκεται στην αύξηση κατά 500% (1 πέρσι, 6 φέτος) των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, για το μήνα Ιανουάριο.Ιδιαίτερα μειωμένες είναι και οι επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις για το φετινό διάστημα. Συνολικά μειώθηκαν κατά 44% σε σχέση με πέρσι (943 πέρσι, 525 φέτος), παρά τους εντεινόμενους ελέγχους, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα μειώθηκαν κατά 37%, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη κατά 62%, για οδήγηση χωρίς κράνος κατά 87,5% για μη χρήση ζώνης κατά 72% και για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά 56%.

Στα παραπάνω νούμερα έρχονται να προστεθούν τα πολύ χαμηλότερα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια μέθης. Πιο συγκεκριμένα, παρότι οι ελεγχθέντες οδηγοί φέτος ήταν αυξημένοι κατά 6,5%, τα περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ήταν μειωμένα κατά 34% σε σχέση με τον Γενάρη του 2016.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
KIA VANS IAA