4 φωτογραφίες »

Το εσωτερικό του νέου B-SUV της Kia

12.685 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2020)

Η Kia έχει αρχίσει το παιχνίδι της αποκάλυψης πριν την πρεμιέρα του νέου παγκόσμιου B-SUV της, που θα ακούει στο όνομα Sonet. Σήμερα, ήρθαν στο φως οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό που μαρτυρούν ότι το νέο SUV θα είναι πιο hi-tech από ποτέ.

Μετά τα πρώτα σκίτσα του επερχόμενου παγκόσμιου μικρού SUV, που έδωσε στη δημοσιότητα η Kia Motors πριν λίγες μέρες, ήρθε η σειρά να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το εσωτερικό του μοντέλου. Οι νέες ψηφιακές εικόνες σε μορφή teaser αποκαλύπτουν πληθώρα στοιχείων για το νέο Kia Sonet, το οποίο σύμφωνα με όσα βλέπουμε και γνωρίζουμε θα προσανατολίζεται προς πιο hi-tech μονοπάτια.

Προεξέχοντα ρόλο σε αυτή την προσέγγιση θα παίξουν οι δύο οθόνες, μία του ψηφιακού πίνακα οργάνων και μία για το infotainment, που βρίσκονται δίπλα-δίπλα και παραπέμπουν οπτικά στο σύστημα MBUX της Mercedes-Benz. Το Sonet θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Kia σε αυτή την κατηγορία που θα εφοδιαστεί με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, ο οποίος θα εδράζεται πίσω από το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Δίπλα του, ως φυσική συνέχεια, θα υπάρχει μία wide οθόνη αφής για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών άνεσης, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Από εκεί και πέρα, η διάταξη του ταμπλό είναι λιτή με επίπεδες επιφάνειες στο άνω μέρος, ενώ ξεχωρίζουν οι κατακόρυφοι αεραγωγοί στα άκρα και το κέντρο με τους τελευταίους να φιλοξενούν ανάμεσά τους μία μικρή οθόνη για τα πλήκτρα χειρισμού και τις ενδείξεις του κλιματιστικού. 

Στην ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα το μοντέλο εμφανίζεται με επιλογέα αυτόματου κιβωτίου, κάτι που σημαίνει πως θεωρείται δεδομένος ο εφοδιασμός του με αυτόματες εκδόσεις, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στην κονσόλα του κεντρικού τούνελ υπάρχουν θήκες για μικροαντικείμενα. 

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα τα οποία θα έχει στη γκάμα του το νέο Sonet, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παγκόσμιο μοντέλο είναι εύκολα κατανοητό πως πιθανότατα θα αλλάζουν ανάλογα την αγορά. Μέσα από την Ινδία αναφέρουν πως στη δική τους χώρα θα εξοπλίζεται με το 1,2 λίτρων μοτέρ βενζίνης και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, τον 1.000άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο, όπως και τον diesel κινητήρα 1,5 λίτρων. Εφόσον το επερχόμενο μοντέλο πατήσει τους τροχούς του στην ευρωπαϊκή αγορά πιστεύουμε ότι θα «ψωνίσει» κινητήρες βενζίνης και diesel από τα ράφια της Kia, ενώ δεδομένη θεωρείται η χρήση υβριδικής τεχνολογίας (ήπιας ή μη).

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι το μικρό SUV έχει πλέον ολοκληρωθεί ως μοντέλο παραγωγής και αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 7 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις παγκόσμιες αγορές.

 

 

Mercedes
test center