Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το νέο SUV της Mitsubishi θα είναι βασισμένο στο Renault Scenic E-Tech

Το νέο SUV της Mitsubishi θα είναι βασισμένο στο Renault Scenic E-Tech

2.194 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2023)

- Δύο μοντέλα με τη βοήθεια της Renault ετοιμάζει η Mitsubishi.
- Δημοσιεύτηκε η πρώτη teaser εικόνα με προφίλ παρόμοιο του Scenic E-Tech.
- To 2025 θα κυκλοφορήσει.
- Ακολουθεί και δεύτερο μοντέλο ενδεχομένως με βάση του το Austral.

Δύο μοντέλα με τη βοήθεια της Renault ετοιμάζει η Mitsubishi

Η Mitsubishi θα προσθέσει δύο ακόμη μοντέλα, που προέρχονται από τον Όμιλο Renault, για να επεκτείνει την γκάμα της στην Ευρώπη. Η αρχή θα γίνει το 2025 με ένα ηλεκτρικό SUV που θα προέρχεται από τη νέα εταιρεία ηλεκτρικών της Renault, την Ampere και θα βασίζεται πάνω στο Renault Scenic E-Tech. Έπειτα θα ακολουθήσει ένα δεύτερο αυτοκίνητο βασισμένο και πάλι σε μοντέλο της γαλλικής μάρκας που θα εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δημοσιεύτηκε η πρώτη teaser εικόνα με προφίλ παρόμοιο του Scenic E-Tech

Μια μεμονωμένη εικόνα teaser που κυκλοφόρησε για το πρώτο από αυτά τα δύο μοντέλα επιβεβαιώνει ότι θα έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το Scenic E-Tech. Όπως φαίνεται το συνολικό σχήμα του SUV είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του Scenic E-Tech, ενώ τα πίσω φώτα LED φαίνονται και αυτά πανομοιότυπα. Ωστόσο, η Mitsubishi φαίνεται να έχει αλλάξει το σχήμα των φώτων ημέρας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαχωρίσει κατά κάποιον τρόπο το δικό της αυτοκίνητο.

To 2025 θα κυκλοφορήσει

Το νέο μοντέλο θα έρθει το 2025. Όπως το Scenic E-Tech, έτσι και το Mitsubishi θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική CMF-EV που χρησιμοποιείται από το Megane E-Tech και το Nissan Ariya. Μπορεί επίσης να πωλείται με τα ίδια κινητήρια σύνολα. Να σημειωθεί πως μιλώντας στο Auto News για το νέο μοντέλο, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Mitsubishi Europe, Alex Thomas είπε ότι «θα είναι βασικός πυλώνας για τη γκάμα μας», προσθέτοντας ότι είναι η «στρατηγική της εταιρείας να επικεντρωθεί στις βασικές κατηγορίες αυτοκινήτων στην Ευρώπη».

Ακολουθεί και δεύτερο μοντέλο ενδεχομένως με βάση του το Austral

Τέλος, σε ότι αφορά το δεύτερο αυτοκίνητο της Mitsubishi, που θα βασιστεί σε μοντέλο της Renault, δεν έχουν κυκλοφορήσει επί του παρόντος στοιχεία. Φήμες όμως αναφέρουν πως θα μπορούσε να βασίζεται στο Austral.

fiat
OPEL