Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H εικόνα παρουσιάζει το πίσω άκρο του μοντέλου.

Το πρώτο teaser της ηλεκτρικής Jaguar XJ

1.883 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Τα δημοσιεύματα πως η νέα γενιά της Jaguar XJ θα είναι αμιγώς ηλεκτρική υπήρχαν εδώ και καιρό, ωστόσο με αφορμή το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η βρετανική φίρμα προχώρησε στην επιβεβαίωση τους, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και μία εικόνα teaser.


Όπως μπορείτε να δείτε και στη γκαλερί, η εικόνα παρουσιάζει το πίσω άκρο του μοντέλου, και έκανε την εμφάνισή της λίγα δευτερόλεπτά πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Dr. Ralf Speth παρουσιάσει το νέο Land Rover Defender. Η νέα ηλεκτρική Jaguar XJ φαίνεται πως θα έχει μία φωτεινή ράβδο LED που θα «τρέχει» από τη μία άκρη στην άλλη, ενώ τόσο το σήμα όσο και η ονομασία της θα παίρνουν θέση στη μέση της πόρτας του χώρου αποσκευών.
 
Σε δηλώσεις του ο Speth είπε: «Με βάση τις πλούσιες γνώσεις μας και την πείρα που αποκομίσαμε από την I-Pace, τη Formula-E και την I-Pace eTROPHY, η ομάδα μηχανικών μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να παραδώσει το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές σπορ αυτοκίνητο της Jaguar. Την ολοκαίνουργια XJ».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή οφείλεται στην απόφαση που έχει πάρει η εταιρεία για να για να προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη επιλογή σε όλα τα νέα της μοντέλα από το 2020, καθώς επιδιώκει να απομακρυνθεί από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, τα οποία αποφεύγονται ολοένα και περισσότερο από τους αγοραστές.
 
Μάλιστα ο όμιλος JLR θα κατασκευάσει σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο εργοστάσιο του Castle Bromwich στην κεντρική Αγγλία, ξεκινώντας με την ηλεκτρική XJ. Το εν λόγω μοντέλο θα γίνει η πρώτη ηλεκτρική Jaguar που θα κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Toyota
NISSAN