Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Toyota Celica: Φήμες για επιστροφή με νέο 2λιτρο μοτέρ και τετρακίνηση

 Σχολιάστε 
2.943 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2024)
Toyota Celica: Φήμες για επιστροφή με νέο 2λιτρο μοτέρ και τετρακίνηση
2 Φωτογραφίες »

- Φουντώνουν οι φήμες για επιστροφή της Celica.
- Θα εξοπλίζεται με 2λιτρο μοτέρ για περίπου 400 άλογα.
- Θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική προσέγγιση των προηγούμενων μοντέλων.
- Φήμες για αναβίωση του MR2 και του Starlet.

Φουντώνουν οι φήμες για επιστροφή της Celica

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για την αναβίωση της Toyota Celica και οι φήμες για την επιστροφή του διάσημου ιαπωνικού μοντέλου φούντωσαν για μία ακόμα φορά. Μάλιστα, τα Μέσα από την Ιαπωνία υποστηρίζουν πως η επιστροφή της Celica θα γίνει όντας εξοπλισμένη με ένα νέο τούρμπο κινητήρα 2,0 λίτρων και τετρακίνηση!

Θα εξοπλίζεται με 2λιτρο μοτέρ για περίπου 400 άλογα

Μετά την αποκάλυψη της Toyota ότι εργάζεται στην εξέλιξη τριών νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης, τα ιαπωνικά Μέσα υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη ενός εξ αυτών και συγκεκριμένα του νέου 2λιτρου κινητήρα υψηλών επιδόσεων ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αν και η Toyota δεν έχει δώσει καμία πληροφορία σχετικά με τις προδιαγραφές, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι λένε πως η ισχύς του θα είναι περίπου στους 400 ίππους και το μοτέρ θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης GR-Four της Toyota. Αυτό λοιπόν το μοτέρ θα είναι το εκλεκτό για να εξοπλίσει τη νέα Celica, η οποία θα αναβιώσει μετά το 2006.

Θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική προσέγγιση των προηγούμενων μοντέλων

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το στυλ του μοντέλου, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα διατηρήσει τη κουπέ σιλουέτα των προηγούμενων γενιών, όπως και τη χαμηλή γραμμή οροφής. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Ιαπωνία, μία πρώτη εικόνα της νέας Celica ενδέχεται να έχουμε τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο Tokyo Auto Salon του 2025. Σε ότι αφορά την καμπίνα η νέα Celica θα αποκτήσει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα αυτοκίνητα της μάρκας, όπως για παράδειγμα οθόνες, ενώ η καμπίνα θα συνδυάζει το σπορτίφ στοιχεία και αυξημένη και την αίσθηση της πολυτέλειας.

Φήμες για αναβίωση του MR2 και του Starlet

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως πέραν της αναβίωσης της Celica, στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει φήμες για την αναβίωση τόσο του MR2, όσο και του Starlet.

FORD
OPEL