Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τρεις ελληνικές περιφέρειες στις πιο θανατηφόρες της ΕΕ!

Τρεις ελληνικές περιφέρειες στις πιο θανατηφόρες της ΕΕ!

2.432 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2023)

- Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat.
-19.917 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία στην ΕΕ το 2021.
- Πελοπόννησος, Β. Αιγαίο και Στ. Ελλάδα στις πιο θανατηφόρες περιφέρειες.
- Στις Βρυξέλλες το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων.

Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat

Στις πλέον θανατηφόρες σε τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ κατατάσσονται οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Αυτό προέκυψε  σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2021, που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε Βρυξέλλες, Βιέννη, Στοκχόλμη και Βρέμη τα χαμηλότερα ποσοστά.

19.917 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία στην ΕΕ το 2021

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2021, 19.917 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αριθμός που ισοδυναμεί με 45 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Πελοπόννησος, Β. Αιγαίο και Στ. Ελλάδα με 80+ θανάτους

Αρνητική πρωτιά σε αυτή την κατηγορία είχε η περιφέρεια Σεβεροζάπαντεν (Severozapaden) στη βορειοδυτική Βουλγαρία με 133 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Βάσει των στοιχείων της Eurostat, 20 περιφέρειες της ΕΕ σημείωσαν τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Από αυτές τις περιοχές  έξι περιφέρειες ήταν στη Ρουμανία, τρεις στη Βουλγαρία, αλλά και τρεις στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Πελοπόννησος κατέγραψε ποσοστό 109 θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους, το Βόρειο Αιγαίο 103 και η Στερεά Ελλάδα 89. Από κει και μετά ακολουθούν η Κροατία, η Πολωνία και η Πορτογαλία με δύο περιφέρειες η καθεμία, με τις υπόλοιπες να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία.

Στις Βρυξέλλες το χαμηλότερο ποσοστό

Σε ότι αφορά τα χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων, καταγράφηκαν σε αστικές περιοχές, όπως οι Βρυξέλλες με 7 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Βιέννη με 8, η Στοκχόλμη και η Βρέμη με 9. Το γεγονός πως στις αστικές περιοχές κατεγράφησαν λιγότερα θανατηφόρα δυστυχήματα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν πως τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων σημειώθηκαν σε αγροτικές περιοχές.

Toyota
OPEL