Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

VW Group: 10,8 εκατ. πωλήσεις το 2019

1.948 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2020)

Παρά τις δυσκολίες, το VW Group κατάφερε να σημειώσει αύξηση στις πωλήσεις του το 2019.

Mε αύξηση της τάξης του 0,8% έκλεισε το 2019 για τις πωλήσεις του VW Group με τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν να φτάνει τα 10,8 εκατομμύρια. Στο νούμερο αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μάρκες που γερμανικού ομίλου δηλαδή η Volkswagen, η Audi, η Skoda, η SEAT, η Porshce, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti αλλά και η Scania και η MAN.

Το VW Group είχε προβλέψει πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων του ομίλου θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2018 λόγω της μικρής οικονομικής ανάπτυξης που παρουσίασαν συγκεκριμένες αγορές κλειδιά αλλά και κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία λόγω πολιτικών προβλημάτων όπως το Brexit ή η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

 Αύξηση στις πωλήσεις τους πάντως φαίνεται πως σημειώνουν τόσο η Mercedes με 1,3% όσο και η BMW, με τους Βαυαρούς να αναφέρουν πως το 2019 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο πως, και φέτος, τα SUV ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ότι αν και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών είναι ακόμα μικρές, είναι φανερό πως αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό.
 
 

Toyota
NISSAN