WRC Rally Monte Carlo: Θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Neuville και Ogier
3 Φωτογραφίες »

WRC Rally Monte Carlo: Θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Neuville και Ogier

3.674 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2024)

Συγκλονιστικό το σαββατιάτικο σκέλος του Rally Monte Carlo 2024, καθώς η πρωτοπορία άλλαξε τρεις φορές χέρια, καταλήγοντας στον Thierry Neuville, ο οποίος βρίσκεται μόλις 3,3 δλ. μπροστά από τον Sebastian Ogier. Οι πρώτοι 18 βαθμοί της χρονιάς πάνε στον Βέλγο.

Ο Neuville έδειξε τις προθέσεις του από το πρωί

Σε θρίλερ εξελίσσεται το Rally Monte Carlo, ο πρώτος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι Thierry Neuville και Sebastian Ogier. Ο Elfyn Evans που είχε τα ηνία του αγώνα στην αρχή της ημέρας αρκείται πλέον στην τρίτη θέση της κατάταξης μετά από δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές.

Οι προσθέσεις του Βέλγου, που ξεκίνησε την ημέρα όντας στην 3η θέση της κατάταξης, φάνηκαν από την αρχή του σημερινού σκέλους του αγώνα. Στην πρώτη ε.δ. της ημέρας πέρασε μπροστά από τον προπορευόμενο Ogier και αμέσως μετά στην SS10 κατέλαβε την πρώτη θέση. Παρόλα αυτά, ο 8 φορές πρωταθλητής αντεπιτέθηκε στην προτελευταία ειδική και επανέκτησε την πρωτοπορία από τον Βέλγο, ο οποίος ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς στην τελευταία ε.δ. της ημέρας επέστρεψε σε ρόλο πρωτοπόρου έχοντας μόλις 3,3 δλ. «άνοιγμα» από τον Ogier.

18 βαθμούς στις αποσκευές του Neuville

Σημειώστε πως ο Γάλλος πολυπρωταθλητής κέρδισε σήμερα τις τρεις από τις έξι ειδικές της ημέρας, δίνοντας ενδεχομένως το στίγμα για το τη μεγάλη μάχη που αναμένεται να ακολουθήσει αύριο, Κυριακή, στις τρεις τελευταίες ειδικές του αγώνα.



Πέρα από αυτά, το Rally Monte Carlo είναι ο αγώνας στον οποίο γίνεται το ντεμπούτο του νέου τρόπου για τον υπολογισμό των βαθμών, κάτι που σημαίνει πως ο Neuville θα φύγει με τους πρώτους 18 βαθμούς της χρονιάς στις αποσκευές του, εφόσον ολοκληρώσει τις ειδικές της Κυριακής. Αντίστοιχα, ο δεύτερος Ogier κερδίζει 15 βαθμούς, ενώ ο τρίτος Evans, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα και με το υβριδικό σύστημα του Yaris, θα λάβει 13 βαθμούς.

700 νίκες σε ειδικές διαδρομές για τον Ogier

Ο 40χρονος Γάλλος «μπαρουτοκαπνισμένος» rally man έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτό τον αγώνα, καθώς έφτασε τις 700 νίκες για ειδικές διαδρομές στην καριέρα του, η οποία αριθμεί 183 συμμετοχές σε rally.

Κατάταξη για το WRC Rally Monte Carlo μέχρι την SS14

ford
NISSAN