ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

WRC Safari Rally Κένυα 2025: 2η νίκη φέτος για τον Elfyn Evans

 Σχολιάστε 
1.646 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2025)
WRC Safari Rally Κένυα 2025: 2η νίκη φέτος για τον Elfyn Evans
3 Φωτογραφίες »

Ο τρίτος Βρετανός που επικρατεί σε αυτό τον αγώνα.
Δεύτερος Tanak, τρίτος ο Neuville - Αμφότεροι με Hyundai.
Ο Ιορδάνης Σερδερίδης τερμάτισε 9ος στην Κένυα!

autotriti team

Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»

Ο τρίτος Βρετανός που επικρατεί σε αυτό τον αγώνα

Ο Elfyn Evans επικράτησε στο απαιτητικό Safari Rally Κένυας, βρίσκεται πρώτος με διαφορά στην κούρσα για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) και έγινε ο τρίτος Βρετανός οδηγός που κερδίζει το Safari - μαζί με τους θρύλους Colin McRae και Richard Burns. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του φέτος.

Ο Evans άφησε πίσω του τον Ott Tänak, με διαφορά 1 λεπτού και 9,9 δλ., ωστόσο δεν ήταν μια εύκολη επικράτηση. Είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα με τα ελαστικά του, κάποια προβλήματα στα ηλεκτρικά, ενώ έκανε και κάποια οδηγικά λάθη. ο Tanak βρέθηκε κοντά του στις τελευταίες διαδρομές αλλά ο Evans ήταν σταθερός και γρήγορος στα κρίσιμα σημεία της τελευταίς μέρας του αγώνα.

Δεύτερος Tanak, τρίτος ο Neuville - Αμφότεροι με Hyundai

Ο Tänak ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τον ομόσταυλό του και εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή Thierry Neuville, ο οποίος τερμάτισε 2 λεπτά και 22,1 δευτερόλεπτα πίσω του. Τα προβλήματα του Βέλγου ξεκίνησαν την Παρασκευή με ποινή ενός λεπτού μετά από καθυστερημένη αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ το Σάββατο ακολούθησαν περαιτέρω ποινές. Απογοητευμένος είναι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanperä, αφού έπεσε από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση το απόγευμα του Σαββάτου με ζημιά στην πίσω ανάρτηση. Η ατυχία του συνεχίστηκε και την Κυριακή, όταν εγκατέλειψε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος με αποτέλεσμα να μείνει πίσω 57 βαθμούς από τον Evans.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης τερμάτισε 9ος στην Κένυα!

Ο Takamoto Katsuta ήταν κοντά στο να τερματίσει στην τέταρτη θέση αλλά στο Wolf Power Stage έπεσε 5ος πίσω από τον Sami Pajari, ενώ ο Grégoire Munster ξεπέρασε το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και τερμάτισε έκτος με το Ford Puma Rally1. Ο Gus Greensmith κέρδισε το WRC2, τερματίζοντας περισσότερα από τρία λεπτά μπροστά από τον Jan Solans. Ο «δικός» μας Ιορδάνης Σερδερίδης κατέλαβε την ένατη θέση στη γενική κατάταξη με Puma, ενώ ο Fabrizio Zaldivar από την Παραγουάη συμπλήρωσε το βάθρο την πρώτη 10άδα.

Το WRC θα ταξιδέψει στις 24-27 Απριλίου στις Κανάριες Νήσους.

Σελίδα 2Το ράλλυ Σαφάρι είναι πάντα ένα Σαφάρι!
Mercedes
OPEL