ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  19/5/2009
Πλύσιμο και γυάλισμα
Συντήρηση δερμάτινου σαλονιού
Δερμάτινη περιποίηση
Διαβάστηκε από 16148 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:19/5/2009
Το δερμάτινο σαλόνι προσθέτει στο αυτοκίνητο μία δόση πολυτέλειας. Ας δούμε όμως ποιες κινήσεις πρέπει να κάνουμε, για να το συντηρήσουμε σαν καινούργιο.
Τι υλικά θα χρειαστούμε:
• Καθαριστικό - conditioner δερμάτινων επενδύσεων
• Τρία κομμάτια καθαρό ύφασμα

Το δερμάτινο σαλόνι προτιμάται από τον αγοραστή ενός αυτοκινήτου περισσότερο τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με παλαιότερα. Ο κύριος λόγος είναι το χαμηλότερο κόστος του, ενώ αρκετοί είναι οι κατασκευαστές που το προσφέρουν στο στάνταρ εξοπλισμό σε κάποια μοντέλα. Επίσης, είναι ένα προϊόν το οποίο προσθέτει κύρος σε ένα όχημα και βελτιώνει αρκετά την εμφάνιση στο εσωτερικό του. Η καθημερινή χρήση όμως και οι διάφοροι ρύποι από εμάς ή το περιβάλλον το λερώνουν, κάνοντάς το να δείχνει παλιό. Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόωρη φθορά του είναι οι καυτές ακτίνες του ηλίου αλλά και το αλάτι που μεταφέρουμε εμείς, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, μετά από το καλοκαιρινό μας μπάνιο στη θάλασσα. Σε περίπτωση που αμελήσουμε να το συντηρήσουμε, οι πιθανότητες να καταστραφεί είναι αρκετά μεγάλες, με αντίτιμο το υψηλό κόστος για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Στο εμπόριο, λοιπόν, διατίθενται ειδικά χημικά προϊόντα, τα οποία αναλαμβάνουν να το καθαρίσουν και να το ενυδατώσουν. Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συντηρούμε το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου μας.
Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε:
• Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε σε ξεχωριστή συσκευασία το καθαριστικό και το conditioner του δέρματος.
• Για να πραγματοποιήσουμε την παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει το αυτοκίνητο να βρίσκεται αρκετή ώρα πριν στη σκιά, ώστε το δερμάτινο σαλόνι να είναι δροσερό.
• Αν το αυτοκίνητο διαθέτει θερμαινόμενα καθίσματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα αλοιφής στα σημεία που διαθέτουν μικρές οπές, απ' όπου περνά η θερμότητα.
Βήμα 1ο
Σκουπίζουμε στην αρχή με ένα καθαρό πανί κάθε επιφάνεια και επαναλαμβάνουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο, ώστε να απομακρύνουμε τη σκόνη και του διάφορους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί εξωτερικά του δέρματος.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια βάζουμε μία μικρή ποσότητα αλοιφής σε ένα καθαρό ύφασμα και τρίβουμε προσεκτικά κάθε επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε κάποιο χρονικό διάστημα (αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος), ώστε το δέρμα να απορροφήσει την αλοιφή που χρειάζεται για να ενυδατωθεί.
Βήμα 3ο
Τέλος, τρίβουμε με ένα καθαρό πανί όλες τις επιφάνειες, ώστε να καθαρίσουμε την ποσότητα της αλοιφής που δεν έχει απορροφήσει το δέρμα, μέχρι να αρχίσει να παρατηρείται μία γυαλάδα.