ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τι είναι το αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ; Τι σημαίνουν τα χρώματα και οι αριθμοί;

Τι είναι το αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ; Τι σημαίνουν τα χρώματα και οι αριθμοί;

Τι είναι το αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ; Τι σημαίνουν τα χρώματα και οι αριθμοί;

1125 Επισκέψεις στο άρθρο

- Ο ελεγκτής κολλάει στην πινακίδα αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ μετά από κάθε έλεγχο
- Τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με το έτος
- Τα νούμερα υποδηλώνουν τον μήνα που οφείλει να ξαναπεράσει έλεγχο ο οδηγός
- Δεν θεωρείται αποδεικτικό το αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ

ΜΠΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
GEARTECH ENGINEERING Ε.Π.Ε.

Ο ελεγκτής κολλάει στην πινακίδα αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ μετά από κάθε έλεγχο

Ξέρεις τι είναι το χρωματιστό αυτοκόλλητο στη πίσω πινακίδα των αυτοκινήτων; Ξέρεις σε τι αναφέρεται; Κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο περνάει ΚΤΕΟ, ο ελεγκτής οφείλει να κολλάει στον πίσω προφυλακτήρα, το αυτοκόλλητο Ε.Σ.Τ.Ε. ή αλλιώς «Ενδεικτικό Σήμα Τεχνικού Έλεγχου». Αυτό, δείχνει το πότε ένα αυτοκίνητο πρέπει να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ ή αν έχει λήξει η προθεσμία του.

Τα χρώματα αλλά και το κεντρικό νούμερο αλλάζουν ανάλογα με το έτος

Πως διαβάζονται οι πληροφορίες όμως πάνω στο αυτοκόλλητο; Αρχικά κάθε αυτοκόλλητο Ε.Σ.Τ.Ε. έχει έναν αριθμό στο κέντρο του. Αυτός δείχνει τη χρονιά, την οποία το αυτοκίνητο πρέπει να ξαναπεράσει έλεγχο. Για παράδειγμα το 24 σημαίνει 2024, το 25 2025 και ούτω κάθε εξής. Ακόμα κάθε Ε.Σ.Τ.Ε. ανάλογα τη χρονιά έχει και διαφορετικό χρώμα, με το 2024 να έχει πράσινο. Τα χρώματα αυτά είναι έξι (μπλε, πράσινο, πορτοκαλί, καφέ, ροζ, κίτρινο), επαναλαμβάνονται και εναλλάσσονται, ενώ διαφέρουν για να ξεχωρίζει το έτος στο οποίο αναφέρεται το αυτοκόλλητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τα νούμερα υποδηλώνουν τον μήνα που οφείλει να ξαναπεράσει έλεγχο ο οδηγός

Εκτός από το κεντρικό νούμερο, το Ε.Σ.Τ.Ε. διαθέτει άλλο έναν κύκλο από αριθμούς. Αυτός υποδεικνύει τον μήνα τον οποίο ο οδηγός οφείλει να περάσει ξανά το αυτοκίνητο του από τον τεχνικό έλεγχο. Για να καταλάβει ο οδηγός πότε λήγει η προθεσμία του τελευταίου ελέγχου του οχήματός του, πρέπει απλά να κοιτάξει τον αριθμό που αναγράφεται στην κορυφή του κύκλου και κοιτάει προς τον ουρανό. Για παράδειγμα στην παραπάνω φωτογραφία, η ισχύ του τεχνικού ελέγχου λήγει τον Ιανουάριο του 2024.

Δεν θεωρείται αποδεικτικό το αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι το αυτοκόλλητο Ε.Σ.Τ.Ε. δεν θεωρείται αποδεικτικό παρά μόνο ενδεικτικό και αποτελεί έναν τρόπο για να διευκολύνεται η τροχαία να ελέγχει αν ένα όχημα έχει Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε ισχύ ή όχι. Αποδεικτικό είναι μόνο το δελτίο που εκδίδει το ΚΤΕΟ, ενώ σε περίπτωση που ο ηλεκτρονικός έλεγχος της τροχαίας αναδείξει Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου δίχως ισχύ, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 400 ευρώ.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ