Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H ιστορική LM002
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H ιστορική LM002

Lamborghini SUV με DNA Porsche

(14/6/2011)

Το νέο πάτωμα που ετοιμάζει ο όμιλος VW θα επιτρέψει σε μερικά χρόνια στη Lamborghini να παρουσιάσει ένα SUV που θα μοιράζεται πολλά τεχνικά στοιχεία με την επόμενη γενιά της Porsche Cayenne. Η ίδια σχέση θα συνδέει κατά τα φαινόμενα τις Porsche Panamera και Lamborghini Estoque.

Παρόλο που ο μεγάλος ανταγωνιστής της Lamborghini, η Ferrari, δηλώνει πως δε θα φτιάξει ποτέ ένα τετράθυρο μοντέλο, η θρυλική κατασκευάστρια σπορ μοντέλων ετοιμάζει το αυτοκίνητο που θα διαδεχθεί το συλλεκτικό SUV της δεκαετίας του ’80, το LM002. Κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί και στο παρελθόν, όμως, πλέον, η στενή συνεργασία της Lamborghini με τον όμιλο VW, περιλαμβάνει το «δανεισμό» πλατφορμών και κινητήρων.Το γεγονός αυτό επιτρέπει να επιτευχθούν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας, που θα ανάψουν το πράσινο φως για την παραγωγή του μοντέλου.

Κατά τα φαινόμενα το μέχρι πρότινος ναυαγισμένο σχέδιο της 4θυρης Lamborghini Estoque, θα πάρει σάρκα και οστά, αφού θα στηριχθεί στην επόμενη γενιά της Porsche Panamera

Κατά τα φαινόμενα το μέχρι πρότινος ναυαγισμένο σχέδιο της 4θυρης Lamborghini Estoque, θα πάρει σάρκα και οστά, αφού θα στηριχθεί στην επόμενη γενιά της Porsche Panamera

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το κλειδί της υπόθεσης είναι ένα νέο πισωκίνητο πάτωμα που εξελίσσει η Porsche για την επόμενη γενιά της Panamera. H εν λόγω πλατφόρμα φημολογείται ότι θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο 4θυρο coupe της Bentley, αλλά και για την επόμενη ναυαρχίδα της Audi, το Α9. Είναι τόσο ευέλικτη που θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο σε sedan όσο και σε SUV αμαξώματα.

Έτσι, στην Porsche θα φιλοξενηθεί στις Cayenne και Panamera, στην Audi στα Α9 και Q7, ενώ στη Lamborghini στο νέο SUV και στο γνωστό 4θυρο concept, την Estoque. Ο λόγος που η Lamborghini ενδιαφέρεται να εντάξει στη γκάμα της ένα SUV είναι αφενός για να «μπει στο μάτι» της Ferrari και αφετέρου για να διεισδύσει καλύτερα σε αγορές όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία. Μόνο που το επίσημο λανσάρισμα μπορεί να απέχει κάμποσα χρόνια.
Toyota
TRANSPORTER IAA