Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής δικαιούνται έως και 1.400 κ.εκ, ενώ της επαρχίας έως και 1.800 κ.εκ.

Οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής δικαιούνται έως και 1.400 κ.εκ, ενώ της επαρχίας έως και 1.800 κ.εκ.

Βουλευτές με αυτοκίνητα 1.400 κ.εκ

(16/9/2011)

Αρκετοί βουλευτές με… περιβαλλοντική ευαισθησία έχουν στην κατοχή τους τεράστια υβριδικά SUV αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με απόφαση θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν με πολύ μικρότερης κατηγορίας.

Οι βουλευτές θα αποχαιρετήσουν πια τα ακριβά τους αυτοκίνητα, αφού μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, θα μειωθούν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα κυβικά εκατοστά των αυτοκινήτων τους. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Αθήνας, του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, οι ευρωβουλευτές και γενικά όσοι έχουν εκλεγεί σύμφωνα με το ψηφοδέλτιο επικρατείας θα δικαιούνται από εδώ και πέρα αυτοκίνητα έως 1.400 κ.εκ. Από την άλλη, οι βουλευτές της επαρχίας θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους αυτοκίνητο περισσότερων κυβικών εκατοστών, αλλά μέχρι και 1.800 κ.εκ. Ο λόγος για τη διαφορά αυτή είναι, γιατί οι βουλευτές της περιφέρειας πρέπει να καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να επισκεφτούν την εκλογική τους περιφέρεια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Αυτές οι περικοπές έχουν ως στόχο τη μείωση των προνομίων των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, αφού μέχρι τώρα είχαν στη διάθεσή τους πολυτελή Audi, Lexus και Mercedes άνω των 2.000 κ.εκ. Με αυτή τη νέα απόφαση όμως, εάν τηρηθεί, δε θα ξαναδούμε να μεταφέρουν ή να οδηγούν βουλευτές τεράστια «υβριδικά» μοντέλα.

Τέλος, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαιωάννου, σίγουρα θα υπάρξει μείωση της δαπάνης με την απόφαση αυτή, ενώ το αυτοκίνητο για τον βουλευτή πρέπει να αποτελεί εργαλείο δουλειάς.
Toyota
Skoda