Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε τώρα πως πραγματοποίησε τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Μεγ.Βρετανία.

H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε τώρα πως πραγματοποίησε τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Μεγ.Βρετανία.

Honda-Επενδύει και σε σταθμούς υδρογόνου

(21/9/2011)

Τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού με υδρογόνο εγκαινίασε στη Βρετανία η Honda, στοχεύοντας φυσικά στο να τροφοδοτεί το άκρως εντυπωσιακό και εξελιγμένο τεχνολογικά μοντέλο της, FCX Clarity.

Συνεχίζει τις πολύ σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των εναλλακτικών μορφών καυσίμου, και συγκεκριμένα στο υδρογόνο η Honda. H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε τώρα πως πραγματοποίησε τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου στη Μεγ.Βρετανία και συγκεκριμένα εντός των εγκαταστάσεών της στην πόλη Swindon. Oυσιαστικός στόχος είναι από εκεί να τροφοδοτούνται τα 3 ηλεκτρικά με κυψέλες υδρογόνου μοντέλα FCX Clarity που διατηρεί στην Ευρώπη η Honda αλλά και όποιος άλλος φορέας χρησιμοποιεί υδρογονοκίνητα οχήματα. Σε τεχνικό επίπεδο, ο σταθμός έχει τη δυνατότητα να διοχετεύει το υδρογόνο σε πίεση 350 και 700 bar, δηλαδή στις δύο προδιαγραφές που ακολουθούν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές στον κόσμο. Oυσιαστικά, και με αυτή την κίνηση, η Honda θεωρείται δίκαια πρωτοπόρος στον τομέα της κίνησης με υδρογόνο. Έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή του FCX Clarity σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό μονάδων βέβαια. Θυμίζουμε ότι αυτό διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο αντλεί ενέργεια από το υδρογόνο που διασπάται στις κυψέλες του. Μοναδική «εκπομπή» προς το περιβάλλον είναι σταγονία νερού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ford
NISSAN