Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mετά την ευρωπαϊκή χάρτα που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Ε.Ε. επικεντρώνει τις προσπάθειές τις σε 103 συγκεκριμένες παραμέτρους για τη μείωση των ατυχημάτων.

Mετά την ευρωπαϊκή "χάρτα" που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Ε.Ε. επικεντρώνει τις προσπάθειές τις σε 103 συγκεκριμένες παραμέτρους για τη μείωση των ατυχημάτων.

103 μέτρα κατά των τροχαίων

(28/9/2011)

Δέσμη 103 μέτρων για τη δραστική μείωση των θυμάτων σε τροχαία στην Ε.Ε. ζήτησε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική», μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων είναι η μηδενική ανοχή σε αλκοόλ για τους νέους οδηγούς και τους επαγγελματίες, η μείωση του ορίου ταχύτητες στις κατοικημένες περιοχές στα 30 χλμ./ώρα, ο υποχρεωτικός οφθαλμολογικός έλεγχος όλων των οδηγών και η εισαγωγή ενός αυστηρότερου point system. Στόχος των στελεχών της Ε.Ε είναι η μείωση των θανάτων κατά το ήμισυ, των σοβατών τραυματισμών κατά 40% και των θανάτων παιδιών κατά 60% μέχρι το 2020.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Επίσης, μελετάται εκτενώς η ανάπτυξη τεχνικών και μεθόδων που θα ανιχνεύουν στον οδηγό τα ναρκωτικά και τα φάρμακα που επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης. Τέλος, οι Ευρωβουλευτές καλούν την Ε.Ε. να διορίσει ένα συντονιστή για την οδική ασφάλεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκεικένου να αυτός να βοηθήσει τα κράτη μέλη να θέσουν σε ισχύ το σχέδιο δράσης στο οποίο αναφερθήκαμε.
Toyota
KIA VANS IAA