Η ενασχόληση της οικογένειας Κεχρή με το κρασί ξεκινά το 1911, όταν ο Ευάγγελος Κεχρής εισήγαγε γυάλινα μπουκάλια από τις Η.Π.Α., για να εμφιαλώσει το κρασί του, κάτι πρωτοφανές για την εποχή.
Ήδη από το 1939 οι γιοί του σέρβιραν την ρετσίνα και τα λιαστά κρασιά της οικογένειας στην παραδοσιακή τους ταβέρνα στην παλιά Θεσσαλονίκη, ενώ το 1954 δημιούργησαν την οινοποιία-ποτοποιία “Αφοί Κεχρή”.
Το 1984 ο οινολόγος Στέλιος Κεχρής, εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά της οικογένειας και βασιζόμενος στις σπουδές του σε Ελλάδα και Γαλλία, αναλαμβάνει τα ηνία εκσυγχρονίζοντας τη διαδικασία παραγωγής με βάση τα διεθνή πρότυπα, διατηρώντας ωστόσο την πίστη στην παράδοση και ποιότητα που χαρακτήριζε πάντα τα προϊόντα της οικογένειας Κεχρή.
Σήμερα, οι ονομαστές ρετσίνες της οικογένειας είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένες, εξελίσσοντας και επαναπροσδιορίζοντας την εικόνα της ρετσίνας στον κόσμο των γευσιγνωστών και των οινόφιλων. Παράλληλα, μια σειρά από νέα και πρωτοποριακά κρασιά πλαισιώνουν τα ήδη γνωστά προϊόντα της οινοποιίας “Στέλιος Κεχρής”, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε την προσθήκη μίας νέας πτέρυγας στις εγκαταστάσεις της.