Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το πρωτότυπο Formula E της Kleenspeed, είναι η 2η πρόταση που λαμβάνει η FIA για το ηλεκτρικό πρωτάθλημα που ετοιμάζει.

Το πρωτότυπο Formula E της Kleenspeed, είναι η 2η πρόταση που λαμβάνει η FIA για το ηλεκτρικό πρωτάθλημα που ετοιμάζει.

Ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο

(4/11/2011)

Η εταιρεία Kleenspeed παρουσίασε το πρωτότυπο Formula E, προκειμένου να καταθέσει τη δική της πρόταση για το ομώνυμο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά μονοθέσια που προετοιμάζει η FIA.

Η FIA εξελίσσει με σοβαρότητα την ιδέα για φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακόμα και στο πλέον ενεργοβόρο πρωτάθλημά της, τη Formula One, εφαρμόζει νέα μέτρα, όπως την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση και την αποκατάσταση της θερμικής ενέργειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η δημιουργία του «πράσινου» πρωταθλήματος Formula E, έχει ανακοινωθεί επίσημα ήδη από τον Αύγουστο. Η FIA οργανώνει το όλο πράγμα από το μηδέν και έχει απευθύνει πρόταση στις κατασκευάστριες εταιρείες να της παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ηλεκτρικά μονοθέσια. Τον Σεπτέμβριο, η αρχή έγινε από την ιταλική FondTech , ενώ τώρα είναι η σειρά της Kleenspeed. Η εν λόγω αμερικάνικη εταιρεία έχει φτιάξει μεγάλο εύρος ηλεκτρικών οχημάτων, από scooter και kart, έως ηλεκτρικά MX-5, αλλά και το πρωτότυπο σπορ πρωτότυπο όχημα EV-X11. Το ίδιο φιλόδοξο είναι και το εγχείρημα του Formula E concept, καθώς η εταιρεία προτίθεται να το κατασκευάσει τα πάντα γύρω από το μονοθέσιο.
Το αν το πρωτάθλημα Formula E θα μοιάζει με την Formula 2 ή την Formula 1, δηλαδή αν θα υπάρχουν ανεξάρτητες συμμετοχές ή ομάδες, θα εξαρτηθεί από τον ποσότητα και την ποιότητα των προτάσεων που θα λάβει η FIA.
Mercedes
DS